Primăvara aduce din nou „Ziua porților deschise” în locațiile Bacolux Hotels

Complexele hoteliere Afrodita Resort&Spa și Diana Resort din stațiunea Băile Herculane și-au deschis larg porțile. Peste 150 de elevi din județele Dolj și Caraș-Severin au trecut ieri pragul celor două unități pentru a cunoaște serviciile, facilitățile și mai ales pentru a întâlni echipa hotelieră.

În cadrul acestei vizite, liceenii au interacționat cu echipa de bucătari a resortului, aflată în plină zi de lucru, au gustat preparate realizate special pentru ei și au discutat cu managementul grupului hotelier despre provocările din industrie. De asemenea, tinerii vizitatori au avut ocazia să pună întrebări legate de domeniul turismului și Horeca (hoteluri, restaurante, café) în care au ales să se specializeze.

 „Considerăm că o familiarizare directă cu hotelul, din timpul studiilor, poate să le ofere adolescenților o imagine mult mai reală, atât a industriei, cât și a ceea ce înseamnă un job într-o astfel de companie. Este un pas înainte pentru responsabilitate și integrare, iar astfel de evenimente fac mai ușoară tranziția din anii de studiu către un loc de muncă. Pentru noi a fost o bucurie să îi invităm alături de întreaga echipă pentru a vedea cum se desfășoară o zi de lucru”, a declarat Marinela Badea, Asistent Manager Bacolux Hotels.

În grupuri organizate, însoțiți de profesori și echipele Bacolux Hotels, pe tot parcursul zilei elevii au vizitat cele două resorturi din Herculane, zonele de spa și de tratament, bucătăriile și zonele de lucru, fiind întâmpinați în fiecare locație de managerii hotelieri. Programul zilei s-a încheiat cu o vizită în parcul central, pentru ca întreg grupul să se poată bucura de vremea frumoasă și de peisajele deosebite de pe Valea Cernei.

Evenimentul face parte dintr-un proiect complex de dezvoltare a viitorilor specialiști în industrie. Alte segmente, precum învățământul dual sau „lucrează și călătorește” sunt deja în desfășurare de mai bine de doi ani, făcând parte din eforturile de creștere a calității serviciilor din Băile Herculane pe termen lung.