Localităţi declarate staţiuni turistice. Caraş-Severinul a mai pierdut o oportunitate!

Guvernul a adoptat o hotărâre prin care a declarat 9 localități ca stațiuni turistice, patru dintre ele de interes național și cinci de interes local.

Din păcate, deși foarte mulți edili din Caraș-Severin au declarat că intenționează să declare localitatea sau o zonă din cadrul localității lor ca stațiune turistică, de interes național ori local, nici una dintre aceste localități nu se află pe lista adoptată de Guvern.

Au devenit stațiuni turistice de nivel național Borșa (județul Maramureș), Dâmbovicioara (Argeș), Zona Mamaia Nord – Orașul Năvodari (județul Constanța) și zona Peștere-Padina, orașul Moreni (Dâmbovița). De asemenea, la nivel local Guvernul a ridicat la rang de stațiune turistică Cacica și Dorna Cândrenilor, Oncești, Solca și Poiana Stampei.

Pe listă era, cu siguranță, loc și pentru Muntele Mic, Bozovici, Anina, Poiana Mărului, dar, așa cum ne-am cam obișnuit de ceva ani, acestea au pierdut şi acest tren.

La ora actuală, județul Caraș-Severin are o singură stațiune turistică de interes național, Băile Herculane, și numai patru stațiuni turistice de interes local: Secu, Semenic, Crivaia și Trei Ape.