Primăvara a redeschis șantierele la Cornereva

Odată cu încălzirea vremii, în comuna Cornereva și în satele aparținătoare au fost reluate lucrările demarate anul trecut. De curând, primarul Nicolae Novăcescu a semnat ordinul pentru începerea altor două.

De mai bine de o lună, în comună se lucrează la alimentarea cu apă și introducerea rețelelor de canalizare, precum și la reabilitarea căminului cultural și a școlii profesionale. „Am demarat anul acesta lucrările la apă și în ritmul în care muncește echipa, avem șanse mari să inaugurăm rețeaua la finalul lui 2021 sau, cel târziu, la începutul anului viitor. Vor beneficia de acest proiect gospodăriile de pe Valea Ramna, Valea Ohaba, Cornereva si Bogîltin. De asemenea, se fac săpături și pentru introducerea rețelelor de canalizare, investiție implementată cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2. Avem aproximativ 12 km de rețea introdusă deja, mai puțin stațiile de epurare, care vor fi în număr de trei, și urmează acum să se intre cu conducta și în Cornereva.”, a explicat Nicolae Novăcescu.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

De curând, s-a reluat șantierul și la școala profesională agricolă din centrul de comună. Proiectul prevede reabilitarea unității de învățământ, de la anveloparea termică a clădirii și înlocuirea acoperișului până la refacerea interioarelor și dotarea cu mobilier a sălilor de curs. „Ordinul de începere la școală s-a dat anul trecut, în toamnă. Finanțarea pentru modernizarea acestei școli profesionale am obținut-o de la Uniunea Europeană, lucru care ne-a bucurat, pentru că din bugetul propriu nu am fi reușit. Și tot cu fonduri europene, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, am reușit să implementăm și proiectul de modernizare a căminului cultural din Cornereva. Vor fi investiți în el aproximativ 400.000 de euro. Lucrările sunt încă la început, iar termenul de execuție este de 12 luni.”, a concluzionat Novăcescu.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/