Străzi modernizate la Sacu! Banii vin de la Uniunea Europeană!

Finanțările comunitare rămân o sursă importantă și sigură de bani pentru unitățile administrativ-teritoriale care scriu proiecte pentru dezvoltarea propriilor comunități. După acest principiu s-a ghidat și primarul comunei Sacu, care în prezent are în derulare trei proiecte cu fonduri europene.

Mai multe tronsoane de drum, de aproape șapte kilometri, au fost reabilitate și modernizate anul trecut în comuna Sacu, cu fonduri de la Uniunea Europeană. Mai exact, este vorba despre străzile rămase neasfaltate în localitatea Sacu și despre alte două din Sălbăgelu-Nou. „Termenul final al lucrărilor este 15 iunie 2021. Asfaltul s-a turnat încă de anul trecut, în prezent se lucrează la accese, mai sunt de făcut rigolele și, la final, de montat indicatoarele rutiere și de marcat străzile. Prin acest proiect, finanțat din fonduri europene prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – Măsura 7.2, s-au asfaltat 6,8 kilometri. Odată cu încheierea lucrărilor, putem spune că localitatea Sacu este asfaltată complet, Sălbăgelul-Nou, în proporție de 60%, iar satul Tincova – numai 30%. La Tincova avem, în schimb, o problemă, în sensul că localitatea este străbătută de DJ 680 A, și nu avem acces la el pentru a-l asfalta sau pentru a-l cuprinde pe vreun program. Voi încerca să găsesc și să atrag surse de finanțare, guvernamentale sau europene, și pentru străzile din celelalte două sate.”, a explicat primarul comunei Sacu, Nicolae Daminescu.

Alte două lucrări aflate în derulare la Sacu au fost implementate cu fonduri europene, mai spune edilul-șef: „Este vorba despre reabilitarea și modernizarea sediului primărie. Partea de construcție s-a încheiat, mai avem doar la partea de dotări, constând în mobilier, televizoare, stații de amplificare, aer condiționat, etc. Și tot cu finanțare europeană va fi modernizat și parcul din centrul comunei. Avem întocmit proiectul tehnic pentru acest obiectiv, așteptăm de la Timișoara fișa de verificare pentru el, după care vom scoate la licitație lucrarea”.