Primarului Cismăneanțu nu-i mai ies jocurile! Consiliul Local Bocșa, în interesul personal al lui Mirel Pascu!

Cu excepția PMP-iștilor, toți consilierii locali de la Bocșa s-au ridicat împotriva primarului Eugen Cismăneanțu, acesta punând tensiunile pe seama viitoarelor alegeri locale, dar și a răzbunării liderului PSD Mirel Pascu!

Bocșa are un buget nu așa cum și-a dorit primarul Cismăneanțu, ci așa cum a impus prin vot majoritatea PSD-PNL din Consiliul Local, iar asta s-a întâmplat la capătul unei ședințe cu scandal. Edilul-șef acuză că, de fapt, nici social-democracții, nici liberalii nu au urmărit, prin amendamentul propus și votat, interesele orașului și ale cetățenilor, ci că singura miză este una politică. „Probabil că  fac preventiv, pentru că, singur, niciunul nu are capacitatea să mă bată în evantualitatea în care voi candida. Nu pot confirma în momentul de față dacă mai candidez, pentru că până în 2020 mai e ceva timp. Vom analiza, vom vedea. Sigur că ei se pregătesc pentru alegerile locale din 2020. Ceea ce eu îmi doresc este ca până în 2020 să facem tot ceea ce putem face pentru orașul Bocșa”, a explicat Cismăneanțu pentru expressdebanat.ro.

Despre Eugen Cismăneanțu și președintele PSD Bocșa, Mirel Pascu, circulau la un moment dat zvonuri cum că și-ar fi dat mâna. Se întâmpla asta în momentul în care Olimpiu Brie a fost uns de PSD, cu sprijinul PMP, viceprimar la Bocșa. La ora actuală nu poate fi vorba despre așa ceva, astfel că Pascu și Cimăneanțu au scos săbiile. „Mirel Pascu e un simplu cetățean al orașului, nici nu ne salutăm. Cred că din 2006 nu ne-am salutat niciodată! Îl aștept în august să văd dacă mai face același lucru, în iunie, după ce trec alegerile, în septembrie să văd dacă mai face același lucru pentru că trebuie făcută curățenie în oraș în fiecare lună, nu doar în campania electorală. Este un exercițiu care, atenție, nici ăsta nu îi aparține. E un proiect copiat pentru că nu îl duce mintea atât de mult încât să vină cu  o idee proprie. Cam asta e situația!”, a ironizat Cismăneanțu prezența lui Mirel Pascu și a soției acestuia pe străzile Bocșei, la o acțiune de curățenie și ecologizare.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Potrivit lui Cismăneanțu, liderul PSD nu face altceva decât să se răzbune după ce soția sa, Anca Pascu, a fost eliberată din funcția de director al căminului de bătrâni din oraș. „Cu siguranță, aceste lucruri au apărut în momentul în care soția domnului Pascu a fost eliberată din funcție, în urma unei sentințe judecătorești pe care noi am pus-o în aplicare. În momentul în care am pus această sentință în aplicare, arma pe care a avut-o la dispoziție pentru a se răzbuna împotriva Primăriei este Consiliul Local. Domnii consilieri locali nu fac altceva decât pun în aplicare interesele personale ale domnului Mirel Patriciu Pascu!”, acuză primarul Eugen Cismăneanțu.

Legat de acest din urmă aspect, Mirel Pascu e convins că instanța va certifica faptul că primarul Cismăneanțu a făcut un abuz și că soția sa va reveni la conducerea căminului, așa cum s-a mai întâmplat o dată, cu cheltuieli importante pe care Primăria Bocșa a fost obligată să le suporte. Referitor la forma în care a fost adoptat bugetul Bocșei pentru 2019, social-democratul i-a transmis lui Cismăneanțu că s-au luminat într-un final și consilierii locali, că aceștia nu mai ridică mâna lăsându-se păcăliți. „Timp de trei ani de zile i-a prostit pe toți, pe liberali, pe pesediști, pe toți! Trei ani nu s-a mișcat nimic! El este obișnuit să facă bugetul, el să facă tot, el! El nici măcar în cadrul ședinței nu a fost în stare să înțeleagă bugetul. Se pare că el nu știe ce înseamnă legal sau ilegal, după patru ani de Drept la Timișoara. El vrea să fie numai cum vrea el. Este obișnuit să facă el ce vrea. Oricum, mergem la organele statului să vedem cine are dreptate!”, a replicat Mirel Pascu.

banner 970 x 250