MIZERABIL. Rețeaua de canalizare a Lugojului, înfundată cu absorbante și pufoaice!

Lugojenii nu mai știu cum să se debaraseze de gunoaie, așa că au ajuns să le arunce și în rețelele de canalizare, pe care angajații societății Meridian 22 sunt mereu solicitați să le desfunde.

Locuitorii de pe Aleea Pinilor, din cartierul Micro I din Lugoj, sunt în top la acest tip de debarasare, în special de deșeuri menajere. Aceasta a devenit în ultimele luni campioana intervențiilor lucrătorilor societății de apă-canal din Lugoj. Meridian 22 este solicitată aproape săptămânal să desfunde canalele colectoare de la mai multe blocuri din cartierul Micro I. Cei care participă la remedierea avariilor sunt obligați să scoată chiar și hăinuțe de copii din tubulatură.

„În cartierul Micro I se produc des avarii la canalizare de pe Aleea Pinilor, în zona blocului 5, scările A, B, C, D. Avem sesizări numai pentru acest sector de cel puțin trei ori pe lună. La fiecare trei metri de conductă se scoate o roabă de cârpe, absorbante și articole de îmbrăcăminte pentru copii sau din lenjerie. Aici problemele sunt sistematice. Canalele sunt înfundate la câteva zile după ce sunt deblocate. La ultima intervenție s-a lucrat din 19 aprilie până în 24 aprilie”, a comunicat Meridian 22 prin directorul interimar Florin Iovescu.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Avariile din acest cartier îngreunează activitatea zilnică a Meridianului de întreținere a sistemului municipal de alimentare cu apă și de canalizare. Operatorul de apă-canal a anunțat că va trimite facturile de plată asociației de proprietari. Blocarea canalizării din oraș cu obiecte de vestimentație sau cu cârpe este o obișnuință a ultimilor ani. Cele mai dese probleme se înregistrează la blocurile unde sunt mai mulți chiriași. Angajații firmei nu-și explică ce mod de operare au cei care aruncă aceste gunoaie, pentru că au ajuns să scoată din canalizare inclusiv pufoaice! Cert e că lipsa de bun simț costă. Atât Meridian 22, cât și administrația locală trebuie să aloce sume importante pentru a acoperi pierderile cauzate de gesturile unor persoane iresponsabile.

banner 970 x 250