Bunei se gândește dacă a luat sau nu șpagă

Nu mai puţin de 23 de termene s-au consumat până acum la Tribunalul Caraş-Severin în procesul lui Antonie Bunei, edilul-şef acuzat de DNA că a primit cu titlu de mită de la omul de afaceri Romeo Dunca suma de 47.000 de euro.

Doi martori din rechizitoriu mai sunt de audiat în dosarul şpăgii din Primăria Zăvoi, Călina Beca şi Mihai Stan, astfel că, la termenul de mâine, inculpaţii trebuie să-şi precizeze poziţia procesuală. Mai exact, Antonie Bunei, fii lui, Silviu şi Niţu, viceprimarul şi secretarul comunei, precum şi ceilalţi inculpaţi în cauză, trebuie să precizeze instanţei dacă achiesează la dispoziţiile art.320 indice 1 Cod Procedură Penală, care prevede reducerea limitelor de pedeapsă cu o treime în cazul recunoaşterii faptelor aşa cum au fost ele reţinute în rechizitoriu. Pe toată durata urmăririi penale şi a cercetării judecătoreşti, Antonie Bunei a negat că ar fi pretins şi primit vreun leu. Se poate răzgândi însă până mâine, la fel ca şi ceilalţi.

Tot mâine, reprezentantul DNA Timişoara va lămuri situaţia denunţătorului Romeo Dunca. “Instanţa a solicitat Serviciul Teritorial Timiş al DNA să stabilească dacă, în ceea ce priveşte neînceperea urmăririi penale faţă de numitul Dunca Romeo Dan, este vorba de o eroare materială sau dacă nu, să se înainteze instanţei ordonanţa de neîncepere a urmăririi penale, de înlocuire a urmăririi penale sau de încetare a urmăririi penale dată faţă de acesta, şi un eventual dosar de urmărire penală”, a precizat judecătorul Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin. Lucrurile sunt însă foarte clare, Dunca fiind scos de sub urmărire penală în baza art. 255 alin.3 Cod Procedură Penală, potrivit căruia mituitorul nu se pedepseşte dacă denunţă autorităţilor fapta de corupţie înainte ca organele de cercetare penală să fie sesizate cu privire la aceasta.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/