A omorât un tânăr, dar a scăpat de puşcărie!

Doru Marius Daş rămâne doar cu cele aproape trei luni petrecute în spatele gratiilor în stare de arest preventiv, Judecătoria Oraviţa aplicându-i numai o condamnare cu suspendare după ce l-a găsit vinovat de comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

Jandarmul timişorean care a urcat beat la volan şi a trecut cu maşina peste tânărul de 20 de ani, după care a fugit de la locul accidentului şi a încercat să dea vina pe iubita sa aflată pe scaunul din dreapta, a scăpat ieftin, cel puţin deocamdată, pentru că a recunoscut faptele de care este acuzat şi a refuzat să propună probe în apărarea sa. Doru Marius Daş a primit doi ani de închisoare, dar instanţa a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o durată de patru ani.

Jandarmul timişorean nu va plăti nici daune prea mari familiei pe care a îndoliat-o. Judecătoria Oraviţa a admis în parte acţiunea civilă formulată de cele cinci părţi civile şi, în consecinţă, l-a obligat să plătească, în solidar cu societatea de asigurare, 43.090 lei, cu titlul de daune materiale, şi suma de 50.000 de euro, cu titlu de daune morale, mult sub cât a cerut familia victimei: aproximativ 35.000 de lei şi 2.500 de euro, daune materiale, şi câte 30.000 de euro pentru fiecare dintre cele cinci părţi civile, reprezentând daune morale. Sentinţa Judecătoriei Oraviţa este supusă căilor de atac.

 “Daunele, fie ele în cuantumul stabilit de instanţă sau mai mari de atât, nu pot compensa trauma familiei care şi-a pierdut copilul şi fratele la numai 20 de ani”, Loredana Sabo, avocata familiei victimei