Primarul din Luncaviţa, pe urmele lui Borduz

Ca şi omologul său din comuna Fârliug, trimis în judecată de DNA pentru deturnare de fonduri europene, Ion Velescu spune că va ajunge în faţa instanţei nu pentru că ar fi furat vreun leu, ci pentru că a făcut pentru localitate şi satele învecinate mai mult decât decât era prevăzut.

Primarul din Luncaviţa este convins că dosarul său e doar consecinţa jocurilor politice şi că nu întâmplător este finalizat acum, cu puţin timp înainte de alegeri. Ion Velescu spune că nu poate fi acuzat de ceva atâta timp cât a gestionat foarte bine banii publici şi a executat şi alte lucrări decât cele care au fost bugetate iniţial. Primarul şi fostul viceprimar din perioada 2006-2008, Isae Babeu, şi-au angajat deja un avocat, acelaşi care îl apără şi pe Ioan Borduz. “Din câte am înţeles, cei doi funcţionari publici vor fi trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş pentru o infracţiune, în opinia mea, care nu există, o infracţiune de abuz în serviciu. Din datele dosarului nu se conturează că ar fi vorba de o infracţiune de abuz în serviciu, ci de faptul că, dumnealor, din fondurile pe care le-au avut, au făcut ceva pentru satele aparţinătoare comunei Luncaviţa. Mai mult decât atât, în opinia mea, care am fost la faţa locului şi am observat tot ce se întâmplă acolo, au făcut mult mai mult decât le-ar fi permis fondurile”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.

publicitate online in ziar Express de Banat

Campanie murdară?
Velescu şi Babeu au intrat în atenţia procurorilor ca urmare a unor sesizări, spune primarul, făcute de contracandidaţii săi. “Deocamdată li s-a prezentat întreg materialul de urmărire penală, urmând ca dosarul să ajungă, cel mai probabil, pe rolul instanţei. Sesizările sunt făcute de nişte oameni rău intenţionaţi. S-a ajuns să se verifice inclusiv facturile telefonice. Nu mi se pare normal ca după atâta timp să se constate o infracţiune, cu toate că legea penală este permisivă, în sensul că aceste infracţiuni nu se prescriu”, a mai spus Bolosin.
Parchetul a reţinut în sarcina celor doi un prejudiciu de 113.000 lei, rezultat din decontarea unor devize şi facturi pentru lucrări fictive.

gif card de energie dacus 1000x100

“Vom cere efectuarea unei expertize din partea unui expert imparţial, care să stabilească dacă prin aşa-zisa activitate infracţională a primarului şi viceprimarului s-ar fi produs vreun prejudiciu sau dacă banii care au fost alocaţi nu s-au cheltuit corect. În opinia mea, banii s-au cheltuit corect şi s-au făcut mai multe lucrări decât era normal”, Cosmin Bolosin, avocat

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/