Primarul Vasilescu, judecat pentru abuz în serviciu! Din cauza terenurilor de sub ruinele din Herculane!

Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin a emis rechizitoriul prin care au fost trimişi în judecată Nicușor Vasilescu, primarul din Băile Herculane, secretara orașului, Aurelia Dumitrache, afaceristul Valeriu Verbițchi și Ion Crăciunescu!

Procurorii îl acuză pe Vasilescu de abuz în serviciu al funcţionarului care a  obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată, pe Aurelia Dumitrache de complicitate la abuz în serviciu şi divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, iar pe Verbițchi și Crăciunescu de complicitate la abuz în serviciu.

Vasilescu, în complicitate cu ceilalţi inculpaţi, ar fi acţionat, în perioada 2012-2014, „pentru obţinerea de beneficii financiare nelegitime prin atribuirea în mod fraudulos a unor suprafeţe de teren din domeniul privat al oraşului către oameni de afaceri clientelari, prejudiciind Oraşul/Primăria Băile Herculane – Consiliul Local cu suma de 131.049 euro, echivalent 587.095,78 lei”, a explicat Ministerul Public.

1000x100 resita 02

Interesant este că terenurile aflate în discuție se află sub clădiri private, în special de patrimoniu, și, cel puțin teoretic, nimeni nu ar fi avut interesul să liciteze pentru aceste terenuri. Mai mult decât atât, terenurile respective au fost vândute la un preț mult mai mare decât se practicase cu ani în urmă în stațiunea de pe Cerna. Totodată, dosarul lui Vasilescu i-a băgat în fibrilații și pe alți primari din județ, deoarece în mai multe localități sunt oferite posibililor investitori terenuri cu titlu gratuit sau la prețuri modice, tocmai pentru a-i încuraja să demareze afaceri. Acum se tem ca nu cumva facilitățile create pentru dezvoltarea mediului de afaceri să le creeze probleme. Dacă Vasilescu a luat vreun leu de la Verbițchi, atunci se schimbă datele problemei, numai că acuzația de luare de mită a picat încă din momentul audierilor.