Stepanescu s-a învârtit bine! Face pușcărie în vila somptuoasă din Timișoara!

Fostul primar al Reșiței, Mihai Stepanescu, e sigur că va fi condamnat pentru corupție, motiv pentru care execută deja din pedeapsa pe care o va primi! Nu în spatele gratiilor, ci în vila din Timișoara care i-a lăsat fără cuvinte pe procurorii DNA!

Curtea de Apel Timișoara l-a pus în libertate în 18 ianuarie, de fapt, l-a plasat în arest la domiciliu, iar Tribunalul Caraș-Severin a pus în discuție prelungirea acestei măsuri preventive. În mod surprinzător la prima vedere, Stepanescu și avocatul său, profesorul Viorel Pașca, s-au arătat de acord cu propunerea procurorului DNA, aceea de menținere a măsurii arestului la domiciliu. Dacă, în timp ce se afla la Penitenciarul Popa Șapcă, Stepanescu invoca tot felul de motive pentru a ieși de după gratii, acum nu a scos o vorbă. Ba, mai mult decât atât, soluția de menținere a măsurii preventive dispuse de Tribunalul Caraș-Severin nu a mai fost atacată de Mihai Stepanescu, așa cum se întâmplase de fiecare dată până acum. Explicația e cât se poate de simplă.

Prin faptul că și-a recunoscut faptele, două infracţiuni de luare de mită, aflate în situaţia concursului real, Stepanescu nu poate evita condamnarea sa. Nu e sigură însă modalitatea de executare a pedepsei, în regim privativ de libertate sau nu. Fostul edil al Reșiței se pregătește însă de ce e mai rău și tocmai de aceea îi convine să stea cât mai mult în arest la domiciliu în vila sa despre care procurorii susțin că e de un lux exorbitant. Din pedeapsa pe care o va primi, lui Stepanescu îi vor fi reduse cele 24 de ore în care a fost reținut, precum și perioada petrecută în arest preventiv și arest la domiciliu. Practic, arestul la vila sa îi reduce numărul de zile pe care ar putea fi obligat să-l petreacă în pușcărie. Nu la fel ar sta lucrurile în cazul în care ar fi plasat sub control judiciar, o măsură preventivă mai blândă, dar care nu i-ar deduce nicio zi de viitoarea pedeapsă.