Primarul USR al Timișoarei: Mâna dreaptă a președintelui Germaniei, un specialist în compuși macromoleculari, un manager sau un pilot de avioane supersonice!

untitled design set 970x90 px

USR Timiș a declanșat campania internă pentru stabilirea candidatului pentru funcția de primar al Timișoarei, cu ocazia scrutinului de anul viitor. În cursă s-au înscris patru nume: Dominic Samuel Fritz, Aida Szilagy, Alexandru Cadar și Nicu Fălcoi. Competiția internă se va încheia pe 20 iulie.

Dominic Samuel Fritz este german la origine, provine dintr-o familie cu opt copii. Are studii în domeniul științelor politice și administrative, iar din 2016 este șef de cabinet al fostului președinte al Germaniei Horst Köhler. În 2003 a venit pentru prima dată în Timișoara, la un proiect de voluntariat pentru o casă de copii din cartierul Freidorf. „Viziunea mea este aceea a unui oraș verde, creativ și european, în care administrația locală împreună cu cetățenii implicați găsește răspunsuri inovatoare la provocările secolului 21”, spune Dominic Samuel Fritz.

Aida Szilagy spune că este cetățean al Timișoarei din 1982. A absolvit Facultatea de Chimie a Institutului Politehnic Traian Vuia din Timișoara, cu un master echivalent în chimia compușilor macromoleculari. După șase ani de activitate în industria polimerilor, a trecut spre zona de sustenabilitate și această orientare e vizibilă și din ceea ce crede că ar trebui schimbat în Timișoara. „În exprimarea viziunii mele pornesc de la ideea că administrația locală deține instrumentele necesare pentru a seta, stimula și gestiona un cadru favorabil pentru dezvoltarea unui spațiu armonios, funcțional, curat și civilizat, așa cum trebuie să fie Timișoara în secolului 21”, crede Aida Szilagy.

În vârstă de 42 de ani, Alexandru Cadar este unul dintre fondatorii filialei USR Timișoara, iar într-o vreme a și condus filiala. Agricultor și manager, absolvent de Politehnică, lucrează de mai mulți ani ca manager. „Candidez pentru că mă caracterizează eficiența, pentru că obțin rezultate, pentru că între a avea neapărat dreptate și a avea succes eu aleg întotdeauna succesul!”, punctează Alexandru Cadar.

Și senatorul Nicu Fălcoi s-a înscris în cursa pentru candidatura USR la primărie. Inginer, a fost timp de 20 de ani pilot de avioane supersonice. „Am trăit în afară și am văzut realități care par a fi povești, dar aici este și a rămas acasă. Nu mă definesc poveștile, ci acțiunile, nu mă definește poate întotdeauna candoarea, dar al naibii dacă nu am avut întotdeauna curaj. Curaj să fiu mai mult, să ofer mai mult, să fac mai mult. Așa că vă îndemn la curaj, la curajul de a reda Timișoara oamenilor”, este mesajul Lui Fălcoi.

Este important de știut că, pe 20 iulie, când se va stabili un învingător, acesta urmează, conform celor anunțate de liderii USR Timiș, să intre în competiție cu candidatul PLUS, pentru a desemna candidatul alianței la alegerile locale din 2020.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/