Primarul Ursu e cam pe nicăieri!

untitled design set 970x90 px

Atât social-democrații, cât și liberalii din Oravița nici nu vor să mai audă de Dumitru Ursu, aflat la al treilea mandat de primar!

A fost reales în septembrie 2020 pentru a doua oară de majoritatea orăvițenilor care s-au prezentat la urne. Imediat după asta a anunțat că nu-l mai leagă nimic de PSD și de valorile social-democrate și că vrea să facă politica liberală, alături de Marcel Vela, Nelu Popa sau Romeo Dunca, oameni pe care îi apreciază foarte mult. A mers chiar în campania electorală pentru alegerile parlamentare și i-a susținut pe candidații PNL. Din acest motiv, conducerea PSD Caraș-Severin l-a suspendat din partid pe o perioadă de un an. Ursu și-ar fi dorit să fie exclus, pentru a putea trece cu acte în regulă la PNL, dar deocamdată rămâne agățat de partidul sub sigla căruia a câștigat toate cele trei mandate de primar. Problema pentru Dumitru Ursu este că liberalii din Oravița i-au trântit ușa în nas, iar în organizația locală PSD nu mai e binevenit.

Suspendarea este o sancțiune blândă după ieșirile dânsului. Domnul Ursu este cam pe nicăieri. De la PSD este suspendat pentru un an, la PNL este doar cu gândul, probabil. El a mers în campanie chiar cu cei de la PNL, dar cei de la PNL Oravița nu-l vor pe domnul Ursu.”, a explicat Marțian Lepa, președintele PSD Oravița.

Liberalul Radu Bompa, secretarul organizației locale, susține la rândul său că primarul orașului nu are ce căuta în PNL: „Eu sunt de 20 de ani în politică și eu știu că atunci când un om vrea să se înscrie într-un partid trebuie să existe o adeziune. Eu nu am văzut nicio adeziune a primarului Ursu. Dacă ar exista o adeziune la PNL, dl primar și-ar pierde mandatul. Colegii din organizația PNL Oravița nici nu vor să audă de domnul Ursu. Nu-mi permit să spun că domnul Ursu este pe nicăieri, cum a spus Marțian Lepa, dar știu că nu este membru PNL. Nu este momentul să discutăm despre domnul Ursu ca membru PNL Oravița.”.

În plus, potrivit lui Bompa, Dumitru Ursu nu ar aduce niciun avantaj liberalilor. Ba, dimpotrivă, PNL ar fi pierdut deja din cauza faptului că edilul-șef a făcut parte din echipa de campanie a liberalilor la alegerile parlamentare. Din acest motiv, Ursu n-ar avea nicio șansă chiar dacă trage sfori ceva mai sus, la nivel județean. „Dacă stau să analizez ultimele alegeri, noi am câștigat la Oravița și prezidențialele, și parlamentarele cu aproximativ 1.100 de voturi. La alegerile locale, tot așa, iar la parlamentare doar pentru că s-a vehiculat că domnul Ursu va veni la PNL am scăzut drastic. Am ajuns la 600 de voturi, ne-a tras în jos domnul Ursu. Am discutat cu conducerea județeană, ne-am exprimat nemulțumirea vizavi de prezența domnului Ursu, situația a rămas în analiză. Noi am realizat o majoritate în Consiliul Local împreună cu colegii de la Pro România, am impus un viceprimar membru PNL, lucrurile decurg cât se poate de bine între cele două partide.”, a adăugat liberalul Bompa.