Primarul Ursu, dat dispărut de PSD, găsit de liberali în Serbia!

banner publicitar

Oravița a fost fief social-democrat în ultimii opt ani, organizația PSD condusă de Dumitru Ursu obținând victorii zdrobitoare în fața liberalilor. De data asta însă, Ursu i-a întors spatele Vioricăi Dăncilă!

Schimbat din funcția de președinte executiv al PSD Caraș-Severin, Dumitru Ursu, primarul Oraviței, a fost văzut tot mai rar în sediul de pe „George Enescu”. Președintele PMP Caraș-Severin, Ionuț Popovici, le-a recomandat aliaților săi din Consiliul Județean să-l caute la PNL. Popovici n-a fost băgat prea mult în seamă, dar a avut perfectă dreptate, chiar dacă la sediul județean PNL nu s-a găsit nici urmă de Urs(u).

Dat dispărut de PSD, Ursu a fost găsit de liberali în Serbia. La masă. La masa negocierilor! Că lucrurile s-au aranjat o dovedește faptul că primarul Oraviței i-a întors spatele Vioricăi Dăncilă în campania electorală, când a fost ocupat cu tot felul de alte lucruri numai cu convingerea electoratului să voteze candidatul PSD nu. Ursu și-a schimbat părul, nu mai e niciun secret, chiar dacă pare să fi intrat deja în bârlog și, probabil, va ieși de acolo abia în iunie, în postura de candidat pentru un nou mandat, de data asta din partea PNL. Nu de alta, dar a fost imposibil de găsit pentru a explica rezultatul prezidențialelor la Oravița, oraș în care Klaus Iohannis a obținut un procent de 53,72% din voturi, în timp ce Viorica Dăncilă a reușit să convingă doar 46,28% din electorat.

Dacă Dumitru Ursu și-a pregătit trecerea în liniște către PNL înainte de aflarea rezultatului de la alegerile prezidențiale, alți edili social-democrați ar urma să-și anunțe divorțul de PSD în zilele următoare. Liderii PSD Caraș-Severin au deja o estimare a eventualelor pierderi și spun că le ajung degetele unei singure mâini pentru a contabiliza transferurile.