Primarul Torma se arată deschis să ajute patronii teraselor din Moldova Nouă

Redeschiderea teraselor odată cu începutul sezonului estival este văzută cu ochi buni de primarul orașului de la malul Dunării, deși consideră că această decizie putea fi luată în calcul încă de la mijlocul lunii mai. Totodată, edilul își arată deschiderea în a-i sprijini pe operatorii economici din cadrul acestui segment, dacă de acest lucru depinde repunerea pe picioare a micilor afaceri.

„Cred că puteau redeschide terasele încă de la mijlocul lunii mai, dar e bine totuși că acest lucru a fost gândit gradual. Să nu uităm că suntem în perioada stării de alertă, după aproape două luni de stare de urgență și dacă ne uităm în jur, la celelalte țări, lucrurile au stat mult mai rău în privința numărului cazurilor de infectare, precum și în privința decesurilor.”, a explicat Adrian Torma.

Șeful administrației publice locale din Moldova Nouă se arată solidar față de oamenii de afaceri care au avut de suferit în această perioadă din cauza pandemiei și asta pentru că, venind din zona de business, acesta înțelege perfect ce înseamnă, ca om de afaceri, să-ți plătești taxele și impozitele, să găsești variante pentru a-ți menține echipa aproape, chiar să aduci bani de acasă:

„Sper ca, pe viitor, oamenii din România să-nțeleagă că ar trebui să cheltuim ceva mai mulți bani în țară pentru a repune pe picioare micile afaceri. M-aș bucura să văd cât mai mulți timișoreni, hunedoreni, arădeni în Caraș-Severin, în zona noastră, a Clisurii Dunării, pentru că ea merită văzută, la fel cum îmi doresc să văd crescând micile afaceri din domeniul turismului, cum încearcă ele să se reechilibreze din punct de vedere financiar”.

Referitor la faptul că unele administrații publice locale cărășene au hotărât să înjumătățească chiriile percepute operatorilor economici cu terase pe domeniul public, primarul orașului Moldova Nouă spune că, pe timpul stării de urgență, administratorii de terase au fost scutiți de plata chiriilor, însă dacă i se va solicita ajutor în acest sens, acesta rămâne deschis dialogului, subliniind totodată că, oricum, sumele percepute la Moldova Nouă sunt cu mult mai mici decât cele din Reșița, spre exemplu:

„În perioada stării de urgență, toate persoanele care au avut, pentru activități comerciale, închiriate de la primărie, clădiri și terenuri (terasele sezoniere sau terasele pe întreg anul) au fost scutite de chiria către primăria Moldova Nouă. Noi nu avem foarte multe terase pe domeniul public, iar tarifele la Moldova Nouă sunt destul de mici, eu fiind și fanul deschiderii teraselor adiacente barurilor în oraș, mai ales că ne ajută peisajul, natura. Dacă, în urmă a discuțiilor cu operatorii de pe raza orașului Moldova Nouă, aceștia vor considera că au nevoie de un astfel de sprijin, cu mare drag, îi voi ajuta, deși, repet, la Moldova Nouă, comparativ cu alte orașe, tarifele sunt cu mult, mult mai mici.”, a mai scos în evidență edilul-șef al orașului din Clisura Dunării.

Sursa foto principal: mondonews.ro.