100.000 de euro pentru dispensarul uman din Berzasca. Proiectul include realizarea unei clinici stomatologice

Veste bună pentru localnicii comunei Berzasca! În curând, aceştia vor beneficia de un pachet complex de servicii medicale chiar la ei acasă, oamenii nemaifiind nevoiţi să facă naveta în localităţile limitrofe, exceptând, desigur, situaţiile controalelor medicale amănunţite.

Unul dintre proiectele care urmează să fie dus la bun sfârşit pe raza UAT-ului condus de primarul Petru Nicolae Furdui se referă la reabilitarea şi modernizarea dispensarului uman din comună, mai exact la realizarea unei clinici stomatologice, costurile investiţiei fiind de 100.000 de euro, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2.

„Ne adresăm cu acest proiect realizării unei clinici stomatologice. Aici urmează să ia naştere două astfel de cabinete. Va fi făcută o compartimentare. În primul corp al clădirii avem cabinet medical care vizează medicina de familie, cabinet care a fost reabilitat, dotat şi care funcţionează. Tot în acest corp avem şi o farmacie, iar în corpul din spate, acolo se modernizează acum pentru realizarea cabinetelor stomatologice”.

Edilul-şef Furdui a dat de înţeles că toate investiţiile pe acest segment sunt absolut necesare pentru comunitate, aparatura modernă, resursa umană specializată şi staiele noi în care-şi desfăşoară medicii activitatea jucând un rol extrem de important în ceea ce priveşte bunăstarea fizică a localnicilor. Mai mult decât atât, acesta consideră că, odată materializat proiectul cabinetelor stomatologice, vor scădea şi o parte din problemele de sănătate ale oamenilor, primarul fiind de părere că unele afecţiuni pot ameninţa organismul uman atunci când pornesc de la o cavitate bucală neîngrijită corespunzător:

„Segmentul stomatologic este foarte important din punctul nostru de vedere pentru că o mare problemă a sănătăţii noastre porneşte din cavitatea bucală. De obicei, atunci când nu stăm bine cu dantura, riscăm să ne îmbolnăvim”.

Sursa foto principal: 360medical.ro.