Primarul Torma s-a întors la școală. Educația, mai presus de alei și drumuri! [FOTO]

Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” a organizat, cu ocazia Zilei Educației și a împlinirii a 52 de ani de la adoptarea recomandării UNESCO și a Organizației Internaționale a Muncii cu privire la statutul cadrelor didactice, tot felul de activități: de la cele muzicale, teatrale, sportive, până la provocări într-ale ingineriei, subliniind astfel importanța relației profesor-elev, fără de care profesionalismul nu și-ar putea lăsa amprenta.

În fața zecilor de dascăli și elevi, adunați la cabinetul de Arte al liceului, directorul instituției, Mihaela David, a ținut să le ureze tuturor un călduros „La mulți ani!”, dar mai ales să le vorbească celor prezenți de motto-ul ales cu această ocazie, un motto care să-i însoțească pe cei de la catedră pe tot parcursul anului școlar: „Modul în care predai, cunoștințele împărtășite, grija pe care o dovedești, prețuirea fiecărui elev fac din tine un dascăl căruia îi pasă!”.

Prezent la momentul dedicat educației a fost și Adrian Torma, atât în calitate de fost elev ale unității de învățământ, cât și, actualmente, în calitate de primar, dar și în calitate de părinte. Dincolo de tot respectul adresat profesorilor, acesta a mai punctat: „Rolul dumneavoastră constă în formarea noilor generații! Împreună formați o echipă în interesul României, fără tabere politice, ceea ce mă bucură foarte mult. Și chiar dacă lumea în oraș ar fi dorit să mă focusez pe alei și drumuri, eu am pus pe primul loc sănătatea și educația”.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157672030063557″]

Imediat după toate aceste intro-uri, elevii au devenit punctul de interese al spectatorilor. Momentele muzicale, sub îndrumarea profesorului Ciprian Albac, au subliniat atât talentul copiilor, pe o parte, cât și celebrarea centenarului, prin melodii românești, pe de altă parte.

Tot în context educativ, elevii, sprijiniți de Claudia Mărculescu, coordonatorul echipei de teatru, au ținut să scoată la iveală prin piesa de teatru „O inspecție școlară” ce înseamnă când oamenii nepotriviți ocupă funcții de conducere, în timp ce monologul „Un copil cu patru părinți” a atacat un subiect delicat, însă deloc straniu zilelor în care trăim: încotro se îndreaptă viitorul unui copil când părinții hotărăsc să pună punct căsniciei.

Un alt lucru cu care Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” se poate mândri este macheta unui tronson al Podului „Carol I” de la Cernavodă, o realizare a inginerului român Anghel Saligny. „Lucrările la această machetă au început în anul 2016, ca aplicație la Modulul I pentru clasa a X-a MB, capitolul referitor la asamblări prin nituire. Sperăm ca la anul, undeva prin mai-iunie, să definitivăm această machetă. Această execuție îi motivează pe copii, le dă o direcție în procesul educațional. Mintea reține mai bine atunci când intervine și aspectul vizual, nu doar teoria”, a punctat inginerul Sabin Dănuț Munteanu (cadrul didactic al Liceului Tehnologic „Clisura Dunării”), care le-a mulțumit și celorlalți colegi de ai săi, parte din echipa de coordonare a proiectului: ing. Daniela Ciurea și ms. Ioan Mutașcu

Celebrarea Zilei Internaționale a Educației s-a mutat de la sala de clasă (cabinetul de Arte) pe terenul de sport, reiterând astfel deviza latinească: „Minte sănătoasă în corp sănătos”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/