Vicepremierul Paul Stănescu, la Herculane, cu susținătorii moțiunii anti Dragnea! Cu toți „greii” din PSD Caraș-Severin [VIDEO]

Întâlnirea de lucru a ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, vicepremierul Paul Stănescu, cu reprezentanții administrațiilor publice din Caraș-Severin a căpătat puternice conotații politice după ce filiala județeană PSD Caraș-Severin s-a împărțit astăzi între Băile Herculane și Oravița.

Pe Valea Cernei s-au reunit oamenii lui Ion Mocioalcă, aripa anti Dragnea, în timp ce, pe Valea Carașului, la aceeași oră, în jurul Luminiței Jivan s-au strâns cei care se opun debarcării președintelui PSD. Niciuna dintre tabere nu recunoaște că întâlnirile de astăzi fac parte din războiul intern din PSD. La Băile Herculane ar fi fost doar o oportunitate de a discuta direct cu ministrul Stănescu despre proiectele depuse de Consiliul Județean și primăriile din județ la Ministerul Dezvoltării, în timp ce, la Oravița s-ar fi discutat strict despre referendumul pentru familia tradițională. În realitate, s-au dezbătut și alte lucruri decât cele declarate oficial. Mai exact, despre plecarea lui Liviu Dragnea de la șefia PSD și despre lovitura pe care Luminița Jivan plănuiește să i-o dea lui Ion Mocioalcă.

Vicepremierul Stănescu a recunoscut pentru expressdebanat.ro că nu s-a schimbat nimic în relația sa cu Liviu Dragnea și că, după ce a refuzat să-i răspundă la telefon acum trei zile nu s-au mai intersectat în niciun fel. „Nu am discutat nici la telefon, nu ne-am întâlnit nici față în față, deci până la această dată nu ne-am întâlnit, n-am discutat, nu am vorbit la telefon”, a spus Stănescu, adăugând că nu are niciun semnal despre ceea ce-i pregătește președintele partidului la CEx-ul de săptămâna viitorare.

Paul Stănescu a mai spus că întâlnirea sa cu Mocioalcă nu trebuie înțeleasă ca o dovadă de susținere în conflictul intern din PSD Caraș-Severin, scopul vizitei sale la Herculane fiind cu totul altul: „În primul rând e o vizită de lucru, ca viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice mi-am dorit să ajung să mă întâlnesc cu toți colegii primari, cu domnul președinte și cu parlamentarii de Caraș-Severin, să discutăm despre toate proiectele care sunt în cadrul acestui minister pe care eu îl coordonez”.

Președintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, s-a ferit la rândul său de comentarii politice după întâlnirea de la Herculane. „Am profitat de această vizită. Cred că de data aceasta ușa la Ministerul Dezvoltării nu s-a mai deschis cu răchia tradițională, ci prin bunăvoința vicepremierului care a discutat cu edilii despre proiectele lor, despre Codul administrativ. În momentul de față cred că suntem într-o relație corectă și foarte bună cu Ministerul Dezvoltării. Prezența dumnealui e dorită de foarte mulți colegi de-ai mei din țară, din păcate au beneficiat de ea doar județul Alba și Caraș-Severin”, a declarat Mocioalcă. Liderul social-democrat, unul dintre semnatarii moțiunii anti Dragnea, a avut și un mesaj pentru cei care continuă să facă valuri în PSD: „Ne-am exprimat poziția la un moment dat! Acum suntem într-o altă fază, pe care mulți nu o înțeleg”.

YouTube video

Dacă la Băile Herculane s-au aflat parlamentarii Chisăliță, Spânu, președintele și vicepreședintele Consiliului Județean, primarul orașului Oțelu Roșu, mai mulți primari de comune și șefii deconcentratelor din județ, practic, toți „greii” partidului, la Oravița, în jurul Luminiței Jivan s-au concentrat în special primarii de pe Valea Carașului. Cel mai sonor nume fiind cel al primarului Oraviței, Dumitru Ursu. N-au fost însă deloc puțini, astfel că PSD Caraș-Severin rămâne pe un butoi cu pulbere.

1000x100 (5)