Vicepremierul Stănescu îl așteaptă la Ministerul Dezvoltării pe președintele Hurduzeu. Pentru 45 de milioane de euro! [VIDEO]

Președintele Consiuliul Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a profitat de întâlnirea de vineri, de la Herculane, cu vicepremierul Paul Stănescu și i-a cerut acestuia să modifice metoda de calcul care a trimis anul acesta mult prea puțini bani în Banatul Montan.

„A fost o întâlnire la care au participat parlamentarii PSD din județul Caraș-Severin și primarii localităților din județ. Discuțiile au fost legate de proiectele depuse, fie pe PNDL, fie pe POR. I-am prezentat domnului viceprim-ministru proiectele depuse și în curs de semnare ale Consiliului Județean, primarii au vorbit despre proiectele UAT-urilor pe care le conduc, despre viitoare proiecte și sursele de finanțare pentru acestea”, a declarat Hurduzeu pentru expressdebanat.ro.

YouTube video

celtic transilvania 1000x100px

Totodată au fost discuții legate și de bugetul pe anul viitor, de necesitatea ca bugetul să fie cunoscut de toate primăriile și consiliile județene la sfârșitul acestui an. „Am discutat și despre formula prin care au fost repartizate sumele pentru bugetul pe acest an. A fost o formulă care s-a luat în calcul excedentul bugetar al unităților administrativ teritoriale la sfârșitul anului, o formulă care nu a avantajat localitățile județului nostru”, a confirmat președintele CJ.

La întâlnirea de ieri nu a fost evitat nici subiectul infrastructurii rutiere, capitol la care județul Caraș-Severin stă dezastruos. „Am vorbit despre drumurile din Caraș-Severin, despre proiectele depuse de Consiliul Județean pe PNDL 2, pe POR, pe SUERD. Am agreat cu dânsul ca în cursul săptămânii viitoare să merg la București pentru a discuta despre cele două proiecte pe care Consiliul Județean le-a depus pe SUERD, reabilitarea și modernizarea DJ571 și DJ571A. E vorba de aproximativ 70 de km, cu o valoare de 45 de milioane de euro”, a precizat Silviu Hurduzeu.