5,7% dintre români au mers la urne în prima zi. Județul Caraș-Severin, pe locul 5 la nivel național în privința prezenței la vot

Aproape 20.000 de cărășeni au mers la urne în prima zi de referendum, adică 7,33% din totalul celor cu drept de vot, ceea ce plasează județul pe locul 5. La nivel național, doar 5,72% dintre români au votat sâmbătă. Pentru a se atinge pragul necesar astfel încât referendumul să fie valid, este nevoie ca astăzi să iasă la vot alți 5 milioane de români, întrucât, în prima zi, doar puțin peste 1 milion au ales să meargă la urne, cu mult sub numărul celor care au semnat pentru referendum.

Peste 3 milioane de români au dorit un referendum, dar în prima zi de votare doar 1,04 milioane de persoane și-au exercitat acest drept (5,72%). Pentru a fi valid, la urne trebuie să se prezinte peste 6 milioane de persoane. Românii mai pot merge la urne astăzi până la ora 21.

În ceea ce privește județul Caraș-Severin, acesta se plasa aseară, la închiderea urnelor, pe locul 5 la nivel național. 19.682 de cărășeni au mers la vot, ceea ce înseamnă 7,33% din total.

În rândul orașelor, fruntașă este stațiunea Băile Herculane, acolo unde turiștii au făcut diferența, cei mai mulți votanți fiind pe liste suplimentare. Prezența la urne a fost ieri de 18,65%.

Pe locul doi la nivel de Caraș-Severin este orașul Moldova Nouă, cu 8,38%, urmat de Oțelu Roșu – 7,69%, Bocșa – 7,68%, Caransebeș – 6,92% și Oravița cu 6,81%. La coada clasamentului județean se plasează Anina cu 5,71% și Reșița, în municipiul-reședință înregistrându-se o prezență de 5,69%.