Primarul Torma, despre DNA-ul pădurilor şi dezamăgirea lui Romeo Dunca faţă de liberali: „Cu ajutorul altor partide, doleanţa domnului Dunca a fost votată”

explo 1000x200

Fostul primar liberal de la malul Dunării, Adrian Torma, se arată bucuros că DNA-ul pădurilor a avut sorți de izbândă, chiar dacă PNL-iștii au spus pas inițiativei. Edilul este convins că omul de afaceri Romeo Dunca va primi o explicație din partea colegilor de partid de la care avea așteptări, însă, mai adaugă acesta, candidatul pentru șefia județului Caraș-Severin ar trebui să fie bucuros că doleanța i-a fost îndeplinită de alte formațiuni politice.

„Înființarea unei instituții care să verifice ceea ce se întâmplă în păduri era necesar să apară. Haideți să luăm partea pozitivă. E bine că a trecut și bine că vom avea o astfel de instituție la nivel național. Înainte ca eu să ajung primar, Moldova Nouă avea vreo 800 de hectare de pădure care erau nepredate Ocolului Silvic. În momentul în care am câștigat, am vrut să organizez un amenajament silvic pe care să-l dau în pază cumva, în speță Ocolului Silvic Moldova Nouă. De atunci, furturile din pădurea orașului aproape că au dispărut. Dacă cumva, la un eventual control, se va constata că e minus, totul pică în seama celor care verifică Ocolul Silvic.”, a explicat primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma.

Referitor la faptul că viitorul candidat al liberalilor pentru șefia Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, și-a exprimat public dezamăgirea față de atitudinea de care a dat dovadă PNL-ul în cadrul votului de miercuri, șeful administrației publice locale de la Dunăre se ferește de polemici, edilul fiind de părere că fiecare ar trebui să știe în ce se bagă și scoate în evidență că politica națională nu seamănă de multe ori cu cea locală.

CITEȘTE ȘI: „Domnule Ioan Popa, Marcel Vela, Rareș Bogdan, cum rămâne cu asigurările pe care mi le-ați dat că în acest partid e ok și el dorește binele țării?”

„Eu am fost dat afară din PNL pentru că am avut curajul să am alte opinii față de cele pe care le avea în acel moment partidul. Acum doar privesc de pe margine ca un spectator cum oamenii care, în mod normal, au înțelepciunea și calitatea să discute într-un cadrul intern aruncă cu tot felul de pietre unul spre celălalt, dar uită că între ei nu este gard, că sunt în aceeași bătătură. Nu am o opinie legată de acest conflict. Cred că, pe alocuri, domnul Dunca ar fi trebuit să știe în ce intră pentru că a mai avut contact cu lumea politică și, de multe ori, agenda politică națională nu seamănă cu cea locală. Ar trebui să înțeleagă, să se adapteze la cea națională, iar pe cea locală să o lase în plan secund pentru că așa se-ntâmplă, în general, în politică”.

Mai mult decât atât, Adrian Torma speră ca omul de afaceri să primească răspunsurile de care are nevoie, însă, pe de altă parte, îi transmite că ar trebui totuși să fie bucuros că Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Mediu rămâne un proiect în picioare datorită votului acordat de celelalte partide politice:

„Va învăța, va vedea și va decide domnia sa dacă va continua în lumea politică. Cu siguranță va primi un răspuns din partea conducerii partidului sau din partea colegilor de partid de la care avea alte așteptări. Din punctul meu de vedere, e bine că a trecut acest proiect și că totuși, cu ajutorul altor partide, dorința domnului Dunca a fost votată”.