Primarul Torma dă o șansă Guvernului Cîţu: „Merită o perioadă de graţie”

Deși orașul Moldova Nouă a beneficiat de zero lei cu ocazia ultimei rectificări bugetare pe anul 2020, Adrian Torma, primarul ales de cetățenii orașului, dar nevalidat încă, speră ca actualii guvernanți să nu aplice criteriul politic în strategia bugetului pentru 2021, acesta acordându-i actualei echipe de la Palatul Victoria o perioadă de grație până când vor putea fi trase primele concluzii asupra eficienței muncii acesteia.

„E prematur să mă pronunț despre cum va aborda lucrurile guvernul proaspăt format. Cred că merită o perioadă de grație, mai ales că e început de an și vor fi obligați să construiască un buget și anumite alocări, precum și un plan concret de acțiune. Din punctul meu de vedere, cred că o imagine clară despre modul în care vor pune problema o vom putea avea undeva după luna martie. Din păcate, nu știu dacă încrederea în ei este marea noastră problemă acum. Nu au ieșit întâi cu un proiect de guvernare, ci cu nume care să fie poziționate în anumite funcții, iar noi am participat ca niște spectatori la această împărțeală, ceea ce trage un pic în jos încrederea pe care și-au pus-o cetățenii în noul guvern.”, a scos în evidență politicianul din Caraș-Severin.

Mai mult decât atât, în situația în care va primi un verdict favorabil, astfel încât să poată conduce urbea de la Dunăre cu drepturi depline, Adrian Torma a mai adăugat că nu va ezita să laude actuala putere, dacă va face lucruri bune pentru comunitatea din Moldova Nouă, dar, în același timp, va fi și un critic vehement în cazul în care binele UAT-ului de la malul Dunării va fi ocolit:

„Rămâne de văzut în ce direcție o va lua actuala putere. Sper să fie un guvern înțelept și, indiferent de ce vor face dânșii, dacă voi fi validat pentru funcția de primar, mă voi lupta pentru comunitatea mea și voi ieși public atunci când voi considera că deciziile luate afectează comunitatea, la fel cum voi căuta să le mulțumesc, dacă voi fi ajutat”.

Sursa foto principal: romaniatv.net.