Drulă redesenează viitoarele autostrăzi!

Ministrul Transporturilor a anunțat că viitoarele autostrăzi din România vor avea mai mult spațiu între banda de circulație și parapetul median. 

„Am semnat ordinul de ministru care modifică Normele tehnice privind proiectarea drumurilor. E o poveste interesantă cu final fericit care a început în iunie și la care au contribuit de atunci specialiștii companiei de drumuri și ai ministerului, iar mie astăzi mi-a revenit doar sarcina formală de a încheia procesul”, precizează ministrul USR PLUS.

Ales deputat de Timiș în 6 decembrie, Drulă susține că, în cazul autostrăzilor construite până acum în România, parapetul median este prea aproape de banda de circulație comparativ cu autostrăzile din alte țări. Specialiști din CNAIR au preluat atunci observația și propunerea sa, susține Drulă. Au discutat-o în forumurile tehnice și au propus o modificare a normelor actuale.

„Luna aceasta, înainte de a prelua eu mandatul, a fost pus în consultare publică ordinul de ministru, astfel că am găsit tot procesul la final. Azi am semnat ordinul, ceea ce înseamnă că pe autostrăzile viitoare (care nu au încă proiect tehnic de execuție finalizat) vom scăpa de senzația de înghesuială. Le mulțumesc celor care au muncit în aceste luni la această mică modificare care va un impact totuși semnificativ în confortul și siguranța rutieră pe autostrăzile viitoare”, transmite Cătălin Drulă.