Primarul Torma are mari aşteptări de la noua conducere a Gospodăriei Urbane: „E una din zonele în care am făcut mai puţină performanţă decât puteam”

Edilul-șef de la malul Dunării vrea mai multă performanță în ceea ce privește îngrijirea domeniului public, întrucât, la acest capitol, așteptările au fost mari, dar rezultatele au arătat cu totul altceva. Cu noua echipă formată în cadrul Gospodăriei Urbane, dar și cu sprijinul cetățenilor, primarul Torma vrea fapte, nu vorbe, în tot ceea ce-nseamnă Moldova Nouă – un oraș curat.

„Gospodăria Urbană va fi ceva mai prezentă nu doar în teren, ci și în spațiul online. E una din zonele în care cred că am făcut mai puțină performanță decât puteam. Este foarte ușor să găsim vinovați. Eu, ca primar, îmi asum, să spunem, ritmul mai lent de a rezolva problemele comunității și de a comunica cu oamenii mult mai bine pentru că am avut o încredere ceva mai mare în organizarea de până acum. Actualmente, avem un alt coordonator la Gospodăria Urbană. Este vorba de domnul Marian Drăghici. Am solicitat ca cei de la Gospodăria Urbană să fie foarte prezenți în comunitate, să fie prezenți acolo unde suntem solicitați, să ne îngrijim mult mai mult de domeniul public. Sper ca, împreună cu domnul viceprimar, să formeze o echipă cum poate nu am avut în ultimii 20 de ani și încet, încet Moldova Nouă să arate ca un oraș îngrijit, ce ține de noi, administrația publică locală, dar în același timp cerem ajutor cetățenilor, mai ales la bloc, de a ne ajuta prin a-și igieniza spațiile din fața și din spatele blocurilor, să se îngrijească de ele, evident, noi venind în sprijin cu materialele necesare”, a explicat primarul orașului Moldova Nouă.

Primele rezultate ale muncii depuse de noua echipă a Gospodăriei Urbane nu au întârziat să apară. După igienizarea parcurilor de pe raza UAT-ului, toaletarea pomilor etc. , cei însărcinați cu îngrijirea domeniului public au trecut la efectuarea de lucrări în vederea unei amenajări minimale, inițial, pentru viitoarele parcări moderne de pe raza orașului.

„Avem câteva zone unde, de principiu, noi nu am avut parcări. Erau spații verzi, dar au devenit parcări pentru că a crescut numărul mașinilor. Între timp ele s-au deteriorat și acum, în această perioadă, intrăm în fiecare zonă și unde s-au creat aceste parcări să le amenajăm minimal, să le îndreptăm, astfel încât, pe viitor, în funcție de bugetul local, să putem veni cu asfaltări și cu dotările necesare unor parcări moderne care nu se vor rezuma doar amenajarea lor, ci și optimizarea tuturor activităților din fiecare zonă de blocuri”, a mai adăugat șeful administrației publice locale de la malul Dunării.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/