Primarul Torma a intrat în PSD cu demisia pregătită

untitled design set 970x90 px

Pesedist cu acte în regulă, după ce fostul său președinte, Marcel Vela, i-a arătat ușa din dos a PNL, primarul Torma nu se sfiește să afirme că a ales barca social-democrată ca fiind singura care, în momentul actual, sprijină primarii și comunitățile. Spune însă că demisia rămâne oricând o variantă.

Următoarele opt luni rămase până la alegerile locale din 2020 îl vor găsi pe edil în postura de social-democrat încercând să ducă la bun sfârșit proiectele pe care le-a avut în minte atunci când a câștigat alegerile în 2016, proiecte care par să se fi împotmolit în lipsa unui sprijin concret din partea fostei sale echipe: „Am luat această decizie până în iunie 2020. Dacă ceea ce am discutat, din punct de vedere al obiectivelor pe care mi le doresc să le dezvolt aici, împreună cu echipa PSD se-ntâmplă, cu siguranță vom face echipă bună și în continuare.”, a explicat Torma.

În ultimii trei ani, politica l-a învățat pe șeful administrației publice de la malul Dunării că unele lucruri nu se pot întâmpla peste noapte: „am învățat că lucrurile pot să meargă și un pic mai greu”, acesta arătând că nu dă înapoi de la alegerea pe care tocmai a făcut-o (intrarea în rândul roșiilor): „e o decizie pe care mi-o asum”.

Dacă în următoarea perioadă negocierile pe care le-a purtat cu partidul din care face parte vizavi de materializarea proiectelor vor eșua, primarul anunță că oricând e gata să facă pasul înapoi, la fel cum a fost dispus să o facă și în urmă cu aproximativ două luni, atunci când nimic nu părea să-l oprească din a demisiona: „Dacă nu putem face echipă bună, exact cum am mai spus-o și acum o lună, două, cred că trebuie să-nvățăm să ne dăm de-o parte, asta dacă, la un moment dat, lucrurile nu funcționează. Evident, în politică nu e ca în mediul privat să iei decizii pe termen scurt pentru că ține de tine”.

Referitor la explicarea misterului care stă în spatele pornirilor de a demisiona, mai cu seamă anunțul făcut în cadrul evenimentului Zilele Orașului Moldova Nouă, Adrian Torma promite că toate întrebările legate de demisie își vor găsi răspunsul într-o carte sau într-un jurnal, însă abia după ce acesta își va lua adio de la viața politică: „A fost o adevărată poveste cu demisia, poveste pe care o să o prezint probabil într-o carte, când n-o să mai fiu primar sau într-un jurnal al meu: «Cum a fost? Cum am ajuns? Cum n-a mai ajuns și ce s-a-ntâmplat cu ea pe drum?». A fost o poveste interesantă. N-a fost prima dată! A mai fost de câteva ori.”, a ținut să precizeze primarul de la Dunăre.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/