Primarul Tismănariu: Liviu Dragnea n-a dat bir cu fugiții ca și Ponta!

untitled design set 970x90 px

Președintele PSD Liviu Dragnea, blamat în repetate rânduri atât de cetățeni, cât și de alți lideri politici, cunoscut ca omul care ascultă de 10 ori și acționează o singură dată, direct la țintă (a știut să profite de slăbiciunile foștilor lideri PSD, ajungând astfel în fruntea partidului), are și părți pozitive, dincolo de nenumăratele acuze care-i sunt imputate, o spune Nicolae Tismănariu, primarul comunei Gârnic.

Poziționat în tabăra Luminiței Jivan, datorită suflului nou pe care aceasta l-ar aduce organizației PSD la nivel județean, dar mai ales datorită implicării acesteia în derularea proiectelor edililor, l-am întrebat pe Tismănariu dacă de acel pas înapoi (pas sugerat fostului președinte PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă) ar trebui să țină seama și Liviu Dragnea – lăsând și el, la rându-i, un suflu nou în fruntea Partidului Social Democrat. În acest sens, primarul Gârnicului motivează pentru expressdebanat.ro: „Noi am avut în partid un suflu tânăr: Ponta, și ne-am trezit că, seara, eram cu el ca președinte și prim-ministru, iar dimineața nu a mai fost președinte! Și-a dat demisia fără să anunţe pe cineva”.


Mai mult decât atât, numărul mare de proiecte semnate în Caraș-Severin (160), valoarea sumelor alocate (1 miliard de lei), precum și experiența în lumea politicului îl fac pe Tismănariu să confirme implicarea lui Dragnea în problemele administrativului cărășean: „Am încredere în domnul Dragnea! Am avut discuții cu el, nu o dată, ci și la București și în teritoriu! Când a venit, el ne-a-nțeles! De ce? Pentru că a venit de la Prefectură, a fost la Consiliul Județean, cunoaște mai bine problema primarilor, problemele cu care ne confruntăm noi, iar, de când a venit dânsul și la Ministerul Dezvoltării, au apărut proiecte care, numai în Caraș-Severin, erau undeva la 160 de proiecte semnate și cu o valoare de aproape 1 miliard de lei, ceea ce nu e o sumă ușoară. Pentru că v-am zis: sunt primar de atâția ani, alte guverne nu au alocat atâtea sume și acum am înțeles că, din nou, vor să mai aloce sume și chiar anul ăsta nu au fost probleme de blocare, în special, a plăților, la proiectele care sunt derulate pe Ministerul Dezvoltării. Au fost sume suficiente, eu am făcut plăți până săptămâna trecută, am făcut toate plățile pentru dispensar, drumuri și tot ce am avut la Ministerul Dezvoltării”.

Întrebat dacă culoarea politică este un factor decisiv, atunci când vine vorba de rezolvarea anumitor probleme în teritoriu, șeful administrației de la Gârnic concluzionează: „Consider că orgoliile politice ar trebui să fie lăsate deoparte și să fie o înțelegere, indiferent de culoarea politică. Nu am avut probleme! Nici când erau alte partide la guvernare nu am întâmpinat probleme prin ministere și chiar acum, când sunt ai noștri, nu au fost probleme și nici colegii nu vor avea vreo problemă cu vreun angajat sau cu vreun funcționar din minister”.

Foto: arhivă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/