Deputatul Spânu, după demisia din PSD: „Pro România este singurul partid de stânga capabil să contribuie decisiv la dezvoltarea României”

Simultan cu Ion Mocioalcă, deputatul cărășean Ion Spânu „a debarcat” din PSD și a făcut pasul decisiv spre Pro România, partidul despre care spune acum că reprezintă singura speranță pentru dezvoltarea României.

La o zi după ce a decis să schimbe tabăra politică, deputatul de Caraș-Severin, Ion Spânu, transmite și primul comunicat oficial de presă, în care se declară parlamentar al Pro România. După aproape 3 decenii, Spânu spune că nu se mai regăsește într-un partid „condus într-o manieră despotică”.

Deputatul își exprimă regretul pentru atitudinea pe care pesediștii din alte țări europene o au față de PSD-ul din România. „După cum știți, la nivelul Uniunii Europene există numai câteva partide social-democrate aflate la putere, PSD fiind cel mai mare dintre acestea. Este mai mult decât regretabil faptul că niciunul dintre celelalte partide social-democrate nu își dorește o colaborare cu cel din România, făcând astfel din PSD o formațiune politică nefrecventabilă și din ce în ce mai izolată pe plan internațional”.

Totuși, Ion Spânu promite că nu se va abate de la Programul de Guvernare pe care l-a votat în anul 2016, dar despre care spune că este greu de pus în aplicare prin actuala atitudine a PSD.

„Pro România este, în momentul de față, singurul partid de stânga capabil să contribuie decisiv la dezvoltarea României. Am regăsit, în programul acestei formațiuni politice, idealuri și valori care pot garanta parcursul României alături de Uniunea Europeană și SUA. Pro România este singura alternativă viabilă la PSDragnea si PNLOrban”, se mai arată în comunicatul de presă al fostului deputat PSD, Ion Spânu.