Nicolae Robu se laudă că e votat și de simpatizanții PSD. Edilul ar vrea să își facă singur majoritatea în Consiliul Local!

Scandalul din plenul de luni dintre Nicolae Robu și Dan Idolu nu i-a ieșit din minte primarului Timișoarei nici a doua zi. Edilul a exprimat și la conferința de presă a Primăriei o atitudine vehementă împotriva partidului de opoziție din Consiliul Local și a spus că pe el îl abordează cetățenii care îi spun că l-au votat, deși au o orientare politică de stânga. De asemenea, Robu a spus că ar fi bine ca în România să fie ca în Franța, unde primarii își pot face automat majoritatea din consiliile locale.


Robu a precizat că Idolu a făcut un fel de diversiune, doar pentru ca rectificarea de buget să nu treacă în plenul de joi, în detrimentul cetățenilor. „Eu știu deja cu cine am de-a face, cu oameni fără cuvânt, care în ochii mei au decăzut, așa cum s-a întâmplat și cu alții care nu pot fi interlocutori și cu care nu mai există instituția reabilitării. Am avut grijă să putem avea cele 14 voturi pentru a fi aprobată rectificarea de buget, care era atât de necesară. Atâta minciună și intoxicare nu am mai pomenit în viața mea, cum este posibil să nu le crape obrazul de rușine să spună asemenea neadevăruri cum a făcut-o ieri cel al cărui nume nu vreau să-l rostesc și cu care nu mai vreau să am nicio discuție, pentru că lucrurile au fost duse prea departe”, a punctat Robu despre Dan Idolu.

CITEȘTE ȘI: Contre în plen între Robu și Idolu! Proiectul rectificării bugetului Timişoarei trece la mustaţă…

Primarul Timișoarei consideră că popularitatea sa în rândul votanților este dublă față de cea a PNL-ului. Robu s-a lăudat că mulți cetățeni i-au spus că l-au votat pentru funcție de primar, deși în rest au votat cu PSD-ul. Edilul consideră că liberalii au pierdut voturi în Timiș și din cauza gestionării proaste a unor situații la nivel național, cum a fost abordarea alegerilor pentru Primăria capitalei, dar și din cauza conflictelor interne din PNL Timiș. „Eu am avut de două ori mai multe voturi ca PNL. Este evident că voturile oamenilor au venit spre mine. Sunt oameni care mi-au spus că ei sunt cu PSD-ul, dar mă apreciază pe mine, pentru că îmi fac treaba”, a precizat edilul, care crede că în continuare are de unde să piardă voturi.

De asemenea, primarul a spus că situația de la Timișoara, unde consilierii locali PNL nu sunt suficienți pentru a vota toate proiectele fără voturi de la consilieri din alte partide, nu este singulară. Primarul a dat exemplul Oradiei sau Clujului și ar vrea o lege ca în Franța. „În Franța, primarul are o majoritate asigurată”, a mai spus edilul.