Primarul Timișoarei, despre unii directori de școli: „Din păcate, sunt care au făcut joc politic în loc să fie implicați”

Edilul local al Timișoarei face un apel către directorii de școli care au nevoie de îmbunătățiri în unitățile de învățământ pe care le conduc să se adreseze primăriei și să își semnaleze nevoile ca să îi poată primi pe copii în condiții de securitate, în anul școlar care stă să înceapă. 

„Am făcut multe pentru școlile Timișoarei acolo unde directorii au fost interesați și nu s-au limitat la a face un joc politic, pentru că din păcate sunt unii care au făcut joc politic în loc să fie implicați și pe mine nu mă interesează
simpatiile sau chiar apartenența politică a lor. Școala nu trebuie implicată în jocul politic. Din păcate, sunt unii, nu vreau să nominalizez,  care mereu enunță plângeri generice «nu avem, nu ni se dă, nu suntem sprijiniți», dar când îi iei la bani mărunți, pe bază de documente, unii intră în înghesuială la o astfel de abordare. Îi rog pe toți să vină cu încredere și să semnaleze ce e nevoie, chiar dacă e târziu acum, să vină și acum pentru a ne primi copiii care vor veni la activitatea față în față în condiții de securitate.”, a transmis primarul Nicolae Robu.

Edilul local și-a exprimat speranța, în context, că numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus nu vor crește semnificativ după 14 septembrie. „Sper să nu ieșim din acest trend descendent al epidemiei nici nu ocazia deschiderii școlilor. Nu ne-ar mira ca după deschiderea școlilor să apară un anumit plus de îmbolnăviri, dar eu cred că nu va fi unul semnificativ. Ăsta este crezul meu. Mă bazez pe faptul că în permanență copiii au fost în locurile de joacă, în spatele blocurilor, peste tot unde au putut să se joace. Dincolo de orice interdicții care i-au vizat și pe ei ei au fost prezenți și acolo și nu s-au semnalat cazuri de îmbolnăvire care să se fi produs la locurile de joacă.”, a spus Robu.

În Timiș, aproximativ 69.000 de elevi și alți 21.000 de preșcolari sunt înscriși în anul școlar 2020-2021.