Școlile din Reșița au două scenarii pentru începerea anului școlar în condiții de siguranță! Primăria sprijină elevii și profesorii

Școala începe în 14 septembrie în condiții de siguranță! Întâlnirile dintre Primăria Reșița și Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, cu participarea managerilor unităților de învățământ, au dus la conturarea a două scenarii pentru începerea anului școlar.

Scenariul 1 presupune participarea zilnică a tuturor elevilor din unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea normelor de protecție. Scenariul 2 înseamnă participarea zilnică a elevilor din clasele a XII-a, respectiv a VIII-a unde este cazul, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de liceu și școală profesională/duală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

Astfel, în scenariul 1 intră Centrul Școlar de Educație Inclusivă „Aurora”, Școala Profesională Specială Reșița, Colegiul Național „Diaconovici Tietz” (cu excepție clasa a VII-a care va funcționa după scenariul 2), Grădinița Cu Program Normal Nr.17, Grădinița Cu Program Normal Nr.5, Grădinița Cu Program Normal Nr.3, Grădinița Cu Program Prelungit Nr.2, Grădinița Cu Program Normal Secu, Grădinița Cu Program Normal Doman, Şcoala Primară Mociur, Grădinița Cu Program Normal Mociur, Şcoala Primară Dealu Mare, Grădinița Cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată“, Grădinița Cu Program Prelungit „Floarea Soarelui“, Grădinița Cu Program Prelungit „Palatul Fermecat“, Grădinița Cu Program Normal „Nu Mă Uita“, Grădinița Cu Program Normal Dealu Mare, Grădinița Cu Program Prelungit „Riki-Priki“, Şcoala Gimnazială „Mihai Peia“, Şcoala Gimnazială Nr.2, Şcoala Gimnazială Nr.7, Grădinița Cu Program Normal „Prichindelul“, Şcoala Gimnazială Nr.8, Grădinița Cu Program Normal Țerova, Şcoala Primară Țerova, Şcoala Gimnazială Nr.9, Grădinița Cu Program Normal „Pinocchio“, Grădinița Cu Program Normal „Degeţica“.

Scenariul 2 este aplicat la Centrul Școlar De Educație Incluzivă „Primăvara”, Colegiul Economic Al Banatului Montan, Colegiul Tehnic, Școala De Beton, Şcoala Primară Secu, Şcoala Gimnazială Nr.5, Colegiul Naţional „Mircea Eliade“, Colegiul Naţional „Traian Lalescu“, Liceul De Arte „Sabin Păuța“, Liceul Teologic Baptist, Liceul Teoretic „Traian Vuia“.

Municipalitatea a asigurat 610 tablete la începutul pandemiei pentru elevii fără posibilități materiale pentru a participa la activitățile didactice. Spațiile școlare sunt programate pentru dezinfectare în perioada 8-9 septembrie și vor fi puse la dispoziție dezinfectanți și măști. Întregul personal care funcționează în unitățile de învățământ este susținut financiar pentru testare în două cabinele medicale școlare de la Colegiul Național „Traian Lalescu” și Colegiul Național „Mircea Eliade”.