Primarul Timișoarei amână discuțiile cu directorul executiv al Asociației TM2021 până după ședința de monitorizare a CE

Imediat după ce a fost ales președintele Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, la începutul lunii iunie, primarul Dominic Fritz a declarat că asociația are nevoie de un nou început. Pentru asta, spunea edilul local, va discuta cu Simona Neumann, directorul executiv al TM2021 în această săptămână.

La acea dată, Dominic Fritz a evitat să se pronunțe cu privire la plecarea Simonei Neumann din funcția pe care ocupă la Asociația Timișoara Capitală Europeană a Culturii.

„Asta nu e ceva ce pot să comentez acum. Eu cred că asociația are nevoie de un nou început și am discutat și în Consiliul Director și voi avea discuții și cu directorul executiv. Acum e în concediu, mă voi întâlni cu ea în 14 iunie și voi avea o discuție cu ea. Apoi vom vedea.”declara, în 7 iunie, Dominic Fritz.

leader board 728 x 90 px

Întâlnirea a fost amânată, pentru că cei din asociație au pregătit în ultimele zile raportul pentru monitorizare. Ședința cu reprezentanții CE va avea loc săptămâna viitoare.

„Primarul municipiului Timișoara se află în aceste zile în discuții cu reprezentanții Comisiei Europene, care vor să știe cum decurge proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii, iar orice decizii legate de activitatea asociației vor fi luate după finalizarea acestor discuții cu reprezentanții europeni. Aș vrea să vă reamintesc că activitatea asociației a putut fi reluată abia recent, după ce Ministerul Culturii și-a numit un membru în boardul asociației, iar pasul următor, cel mai probabil în curând va fi convocată o Adunare Generală a Acționarilor acestei asociații.”, a declarat Bogdan Marta, consilierul primarului Dominic Fritz.

Recent, primarul Timișoarei spunea că în prima Adunare Generală a asociației va propune un plan pentru elaborarea noului statut, apoi Consiliul Director va propune o formă de statut pe care o va supune la vot în AGA.