Fritz vrea un nou început la Asociația TM2023: „Voi avea discuții cu Simona Neumann în 14 iunie”

Primarul Timișoarei a fost ales președintele Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană și, chiar dacă este de părere că asociația are nevoie de un nou început, Dominic Fritz evită să se pronunțe cu privire la plecarea Simonei Neumann, cel puțin până în 14 iunie, când se va întâlni cu ea la discuții. 

Întrebat dacă Simona Neumann, directorul executiv al asociației TM2023, ar trebui să plece din funcție, primarul Timișoarei a spus: „Asta nu e ceva ce pot să comentez acum. Eu cred că asociația are nevoie de un nou început și am discutat și în Consiliul Director și voi avea discuții și cu directorul executiv. Acum e în concediu, mă voi întâlni cu ea în 14 iunie și voi avea o discuție cu ea. Apoi vom vedea.”

În urma Consiliului director al asociației de vineri-seara, Dominic Fritz a fost ales președintele forului, poziție vacantă de un an, de la demisia lui Horațiu Rada.

„Am fost ales președintele asociației, așa cum e și prevăzut de statut. În prima ședință a noului Consiliu Director mai mult am trecut în revistă provocările cu care se confruntă asociația și posibilele soluții. Primul pas va fi să convocăm o Adunare Generală, unde putem să alegem și ceilalți trei membri ai Consiliului Director și să lucrăm la un nou statut, să votăm în AGA și bilanțul pe anul trecut ș.a. În prima AGA o să propunem un plan pentru elaborarea noului statut, va fi un proces și de strângere de idei, de propuneri și apoi Consiliul Director va propune o formă de statut pe care o va supune la vot în AGA. Un nou statut e o chestie de urgență, deci în următoarele săptămâni va trebui să avem o nouă variantă de statut.”, a mai precizat Fritz.

celtic transilvania 1000x100px

Pe de altă parte, primarul ia în considerare și prelungirea contractului de consultanță încheiat de administrația locală cu o echipă condusă de fostul ministrul al Culturii, Corina Șuteu.

„Echipa Corinei Șuteu lucrează cu echipa primăriei, ne ajută foarte mult și pe partea legislativă și vom vedea dacă va fi nevoie de o prelungire a contractului. Depinde și de cum vom putea, cât de repede vom putea să rezolvăm aceste probleme, cum va fi cu noul statut. În continuare e nevoie de susținere unde vom vedea unde o vom găsi.”, a explicat Fritz.

CITEȘTE ȘI: Primarul Fritz: Dacă 2021 rămânea anul Capitalei Culturale, ar fi fost un eșec

banner maxagro