Primarul Stoicu face haz de necaz: „Cum ne-au dat bugetul, așa ne-am amenajat noi centrul de vaccinare”

Bozovici se pregătește de marea vaccinare, chiar dacă Valea Almăjului nu a fost una dintre zonele cu incidență mare în privința infectării cu COVID-19. Autoritatea locală s-a conformat indicațiilor venite de la centru, deși Prefectura a dat doar ordine, nu și precizări în privința sursei financiare.

„Ce a ținut de noi am făcut. Am dotat centrul cu ce am avut, din resurse proprii, cu ce ne-au cerut cei din Prefectură: calculator, masă, frigider, tot ce a trebuit. Avem condițiile necesare pentru desfășurarea acțiunii în bune condiții în spațiul din spital, oamenii intră pe la punctul de primiri urgențe, ajung în camera în care se vaccinează, iar de acolo, pe o altă ieșire, ajung în camera în care rămân după vaccinare, înainte de a pleca acasă.”, ne-a mărturisit primarul comunei Bozovici.

Stoicu spune că dacă nu ar fi existat spitalul nu știe cum s-ar fi desfășurat această operațiune, în condițiile în care Primăria nu a primit niciun leu de la buget în acest sens. În schimb, în privința personalului medical de care este nevoie nu știe mare lucru în afară de faptul că, din câte i s-a spus, Prefectura este cea care va răspunde de acest aspect.

leader board 728 x 90 px

„Prefectura nu ne-a întrebat dacă avem sau nu medici ori dacă avem nevoie de bani. Dacă ar fi fost după ea, ar fi trebuit să amenajăm centrul în funcție de bugetul pe care l-am primit. Adică deloc.”, face haz de necaz Adrian Stoicu.

Interesant este că centrul de vaccinare de la Bozovici cuprinde un areal întins, cu peste 15.000 de pacienți, de la Iablanița până la Dalboșeț, oamenii fiind nevoiți să vină de la distanțe de peste 30 de kilometri pentru a se vaccina, ceea ce pune sub semnul întrebării reușita acestei acțiuni.