Primarul Stepanescu caută bani şi fraţi în Europa. Are ajutoare în Parlamentul UE!

Primarul Reşiţei Mihai Stepanescu vrea să acceseze bani europeni folosindu-se de parteneriate prin înfrăţire cu oraşe de pe bătrânul continent. După ani de zile în care a focusat pe „fraţii” din Serbia, obiectivul edilului se îndreaptă acum spre Uniunea Europeană şi foloseşte ajutorul promis de europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

Am avut o întâlnire la sediul primăriei. Dânsul a luat act de o listă întreagă de proiecte pe care noi le avem, o să ţinem legătura permanent pentru a putea să le promovăm prin implicarea în susţinerea domnului europarlamentar. […] Am discutat şi alte aspecte relaţionale din punct de vedere administrativ care, cred eu, pot fi puse în scurt timp în practică“, a precizat Stepanescu.

În proiectul creării unor punţi de legătură între Reşiţa şi alte localităţi din Europa, eurodeputatul PSD Victor Negrescu crede că „este foarte important să stimulăm deja demersul iniţiat de Primăria Reşiţa de a intra în contact, de a dezvolta parteneriate cu primării din Europa. Deja am discutat câteva interese, câteva obiective în acest sens şi cred cu tărie că vom putea în perioada următoare să identificăm parteneri, oraşe din Europa cu care să putem realiza înfrăţiri şi, astfel, accesa fonduri europene, pentru că sunt foarte multe fonduri europene pentru comunităţile care sunt înfrăţite“.

Europa din Uniune are multe oraşe şi mii de oportunităţi de înfrăţire. Multă şi deloc uşoară este şi munca de identificare a celui care se potriveşte pe profilul de interese comune. Rezultatul poate fi bun pentru reşiţeni dacă vin cât mai repede prieteni cu proiecte şi proiecte cu bani…. toate pe bune, nu doar pentru ecou electoral!

1000x100 (5)