Toţi banii se duc în Valea Domanului. Un miliard pe lună pentru un loc între primele şase!

Administraţia locală nu mai are resurse să susţină participarea echipei din Govândari în Liga a III-a, campionat din care are şanse mari să dispară şi Muncitorul.

Reşiţa îşi poate pierde într-un singur sezon ambele reprezentante de pe a treia scenă a fotbalului românesc, situaţie în care municipiul de pe Bârzava ar rămâne prezent în sportul rege doar datorită Metalului. Toate resursele administraţiei publice locale sunt direcţionate în momentul de faţă către Valea Domanului, lucru care nu e văzut cu ochi buni de toată lumea. Sunt însă şi destui care consideră că e mai bine ca toate eforturile să fie concentrate în Valea Domanului, pentru susţinerea unei singure echipe a oraşului, dar care să facă şi ceva performanţă. „Am fost nevoiţi să renunţăm la echipa de seniori. La Gloria Reşiţa, activitatea va continua doar la nivel de copii şi juniori”, a explicat preşedintele grupării alb-albastre, Pavel Aghescu. La Muncitorul situaţia e la fel de complicată şi continuarea echipei în Liga a III-a e deocamdată incertă.

În schimb, la Metalul treaba pare să meargă bine. Cel puţin aşa dă asigurări Cătălin Rufă, patronul clubului. „Bugetul, din ce am înţeles de la Consiliul Local, va fi acelaşi, un miliard pe lună, 12 în total. Din punctul ăsta de vedere nu au fost probleme la Reşiţa, nu sunt şi nu vor fi. Reşiţa nu e un club în insolvenţă, e un club serios, care plăteşte jucătorii, salariile şi primele. Nu sunt probleme de genul ăsta”, a declarat Rufă. În ceea ce priveşte obiectivul pentru noul sezon, Rufă crede că e prea devreme pentru asta. „Am avut o discuţie cu Consiliul Local acum vreo trei săptămâni. Am stabilit atunci ca obiectiv locurile 1-6, dar părerea mea este că obiectivul trebuie stabilit după perioada de meciuri amicale. E prematur să o facem acum”, a explicat Rufă.