Primarul Sorin Blaga reacţionează: Văliugul, băgat ilegal la Reşiţa şi Caransebeş în Ocolul Silvic Banatul Montan!

Greșeală din partea executivului Primăriei Caransebeș. Chiar și dacă ar fi trecut proiectul de hotărâre, inițiat de primarul Felix Borcean, privind asocierea în cadrul nou înființatului Ocol Silvic Banatul Montan, documentul ar fi fost întors spre abrogare de către Prefectura Caraș-Severin! Și asta pentru că s-a strecurat o greșeală pe care juriștii primăriei nu au sesizat-o, deşi una asemănătoare se produsese recent și în Consiliul Local Reșița.

Din acest ocol silvic nu face parte Primăria Văliug! Precizarea vine din partea primarului Sorin Blaga, care a citit articolul din Express de Banat și ne-a sunat la redacție, spunând că este aceeași greșeală ca și la Reșița!

„La noi acest proiect de hotărâre a fost respins în unanimitate de către consilierii locali, astfel că în niciun caz nu putem să facem parte din acest Ocol Silvic Banatul Montan. Nu reprezintă o prioritate pentru noi, nu e oportun și consilierii au votat împotrivă. Noi nu suntem membri. Pădurea în suprafață de 250 de ha rămâne în administrarea comunei!”, a spus primarul Sorin Blaga.

Edilul consideră că s-a strecurat o greșeală în acte pe care Primăria Caransebeș nu a sesizat-o. Menționăm că proiectul de hotărâre supus spre aprobare Consiliului Local Caransebeș preciza la articolul 1 că „se aprobă asocierea municipiului Caransebeș cu o suprafață de 353 de ha de pădure, în Ocolul Silvic Banatul Montan Regie Autonomă, cu asociații municipiul Reșița și comunele Forotic, Goruia, Lăpușnicul Mare, Slatina Timiș, Ticvaniul Mare, Văliug și Carașova, în vederea gospodăririi și administrării pădurilor în regim silvic, pe principiul eficienței economice”.

Deși actul constitutiv al ocolului silvic, unde localitatea Văliug nu apare printre membrii asociați, era anexat la proiectul de hotărâre, niciun ales local nu a sesizat eroarea!

Reamintim că proiectul nu a trecut la Caransebeș din aceleași motive ca și la Văliug, consilierii locali social-democrați considerând inoportună asocierea, astfel că proiectul a fost respins. Cu toate astea, primarul Caransebeșului Felix Borcean spune că inițiativa va fi reluată în plenul Consiliului Local, cu o explicație mai bună din partea specialiștilor.