Directorul economic Horia Irimia, total neconvingător pentru primarul Felix Borcean!

Aleșii locali social-democrați din Caransebeș au fost împotriva asocierii municipiului cu suprafața de pădure din proprietate, în noua asociație Ocolul Silvic Banatul Montan Regie Autonomă. Primarul Felix Borcean spune că era de așteptat, pentru că explicația directorului economic Horia Irimia nu a fost pe înțelesul consilierilor locali.

Cum era nevoie de două treimi „pentru”, fiind vorba de domeniul public, proiectul de hotărâre a fost respins la recenta ședință de Consiliu Local.

Menționăm că asociați în „Ocolul Silvic Banatul Montan Regie Autonomă” sunt Reșița, Forotic, Goruia, Lăpușnicu Mare, Slatina Timiș, Ticvaniul Mare, Văliug și Carașova. Municipiul Caransebeș ar fi venit în asociație cu 353 ha de pădure, în scopul eficienței economice. Și asta pentru că Primăria nu poate oferi lemn de foc solicitanților, pentru că nu poate exploata lemnul din pădurea proprie, iar pădurarul nu mai există în organigrama administrației publice, spune directorul economic al Primăriei, Horia Irimia.

„De patru luni de zile le solicităm în scris, avem adrese, la Ocolul Păltiniș, să ne taie pentru școli și pentru Poliția Locală. Şi ei nimic!”, spune Irimia.

În replică, consilierul Florin Bogdea îi răspunde că exploatarea se face cu o firmă de specialitate. „Nu poate Ocolul Silvic să facă exploatare; noi, ca și Primărie, trebuie să contractăm o firmă din domeniu pentru exploatare. Ocolul silvic păzește și marchează, dar nu taie. Mai mult, nu este normal ca cetățenii noștri să se ducă pentru o solicitare la ocolul silvic nou înființat, care cu siguranță are sediul la Reșița, în loc să se ducă la noi, la ocolul silvic la Păltiniș”, a menționat Bogdea.

„Vă contrazic, anul trecui ei au făcut achiziția, ei au angajat o firmă care să taie lemnul și să-l transporte până la marginea pădurii! Ei, nu noi, Primăria! Opinia mea este în continuare că vom avea costuri mai mici”, a mai spus directorul economic.

„O să reluăm discuțiile pe această temă. Această asociere aduce beneficii în sensul reducerii costurilor pentru Primăria Caransebeș. Ca la orice asociere nouă, cred eu că e benefică și de aceea vom relua acest proiect de hotărâre, nu va rămâne așa. Prezentarea pe care a făcut-o domnul director economic a fost total neconvingătoare, nici pe mine nu m-ar fi convins dacă eram în tabăra adversă”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.