Primarul și juristul de la Zăvoi contestă decizia instanței

Decizia magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție îi condamnă, atât pe Ion Scorobete, cel care încă ocupa funcția de primar al comunei Zăvoi, cât și pe consilierul juridic Mihuț Firuț la doi ani de închisoare cu suspendare.

Hotărârea instanței a fost considerată deplasată de cei doi, având în vedere faptul că, noul cod penal ar trebui să-i scape de executarea pedepsei. Tocmai de aceea, însoțiți de avocatul care se ocupă de caz, cei doi inculpați, cu funcții în conducerea comunei Zăvoi, s-au prezentat astăzi în fața instanței de judecată de la Tribunalul Caraș-Severin.

Atât Ion Scorobete, cât și Mihuț Firuț au contestat decizia Înaltei Curți care-i condamna la închisoare cu suspendare.

Noul cod penal ne ajută. Ei au primit pedeapsa de închisoare cu suspendare, și conform vechiului cod penal aplicare pedepsei presupunea automat și executarea acesteia. Cu toate acestea, noul cod presupune în primul rând ca orice pedeapsa, chiar dacă a fost încadrată pe vechiul cod, va fi aplicată conform noului cod. Asta înseamnă că scapă de executare. Probabil a existat o eroare la decizia instanței, tocmai de aceea așteptăm motivarea acesteia”, a explicat avocatul care se ocupă de cazul celor doi.

gif card de energie dacus 1000x100

Pronunțarea instanței de judecată de la Reșița a fost amânată pentru luna septembrie a acestui an, până la motivarea deciziei luate de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Amintim faptul că întregul caz a fost declanșat de fostul primar al comunei Zăvoi, Antonie Bunei, acuzat că ar fi luat șpagă de 47.000 de euro de la omul de afaceri Romeo Dunca, pentru ca primăria să îi accepte afaceristului inițierea unui proiect turistic pe Muntele Mic. Atât fostul edil-șef, cât și alți șapte complici, printre care și actualul primar Ion Scorobete și Mihuț Firuț, au fost găsiți vinovați în acest caz, condamnările fiind considerate drastice de mulți dintre cei implicați.

Foto: 7-zile

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/