Daune morale pentru ţeparul tâlhărit!

George Popescu a scăpat ca prin minune de puşcărie, dar a fost obligat, alături ce ceilalţi inculpaţi, la plata unor sume de bani cu titlu de daune morale către bucureşteanul ce l-a tras pe sfoară.

Marius Pătrană, un ţepar de meserie, a ajuns el în postura victimei după ce George Popescu, fostul şef al Administraţiei Fiscale pentru Contribuabili Mijlocii din Reşiţa, i-a întins o capcană. Împreună cu trei tineri, după un scenariu şi o urmărire de la Văliug până la ieşirea din Reşiţa spre Caransebeş ca în filme, Pătrana a rămas fără bani şi telefonul mobil. Sub ameninţarea sabiei, a dat tot ce avea la el. Popescu, Adrian Fule, Silviu Mitruţ şi Florin Belciug au stat o vreme în arest preventiv şi au fost condamnaţi definitiv la câte patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.

Bucureşteanul nu s-a mulţumit cu atât şi a cerut daune morale, pe motiv că ar fi avut de suferit din cauza traumei provocate de cei care l-au tâlhărit. Judecătoria Reşiţa i-a dat dreptate, astfel că a admis în parte acţiunea civilă formulată de către Pătrana şi, în consecinţă, i-a obligat pe inculpaţi, în solidar, la plata sumei de 5.000 euro, reprezentând despăgubiri pentru prejudiciul moral cauzat. George Popescu a atacat sentinţa magistraţilor cărăşeni cu apel.