Primarul Rusu și-a desființat partidul! „Oameni incompetenți împart de 12 ani bugetul acestui județ după bunul plac!

Edilul-șef al comunei cărășene Ezeriș i-a făcut praf, la pachet, pe șefii Consiliului Județean Caraș-Severin din ultimele trei mandate, uitând că, în cea mai mare parte, aceștia au fost colegi de-ai săi din PNL. 

Ioan Rusu pare să fi pus mâna pe par, așa cum ceruse cândva președintele PNL Ludovic Orban, numai că a lovit în toate direcțiile, făcând victime chiar în propriul partid. „Împărțirea sumelor de bani de către Consiliul Județean către unitățile administrativ teritoriale a avut o formulă rezultată în urma unui vot politic care a deranjat PSD-ul, primarii au început să plângă că nu au bani, să se dea cu capetele de pereți și să înjure pe la toate colțurile. E o chestiune fără raționament și fără o viziune corectă. Comunei Ezeriș i-au fost repartizați 500.000 de lei, apoi am primit o adresă prin care am fost înștiințați că se taie 100.000. Vorbim de incompetența acestor oameni care de vreo 12 ani împart bugetul acestui județ după bunul plac! Aud de plângeri penale, că facem, că dregem, că am împărțit banii după bunul plac. Ei îl împart de 12 ani după bunul plac,de 12 ani nu sunt în stare să termine o groapă de gunoi ca să plătim la nivelul comunelor un preț rezonabil!”, a tunat Rusu.

Cine sunt ei?! Hurduzeu, a răspuns Rusu. Numai că Hurduzeu e președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin din 2016. Până atunci s-au perindat pe acolo Sorin Frunzăverde, Ilie Iova sau Romeo Dumitrescu. Liberali de-ai lui Rusu, deși acesta se dezice de ei. „Domnul Frunzăverde a venit la PNL, a revenit pentru o scurtă perioadă. După 2012 a fost o scurtă perioadă în care am colaborat, după care pe noi ne-au trecut în opoziție și conduc ei, acești oameni care conduc de 12 ani județul!”, a insistat Rusu. 

Primarul Ezerișului a sucit-o imediat, lovind de data asta în secretarul județului, Darian Ciobanu, care a prezentat în plenul Consiliului Județean textul de lege care arată că repartizarea banilor către primării s-a făcut, în cazul a trei dintre ele, cu încălcarea legislației. „Văd că în Caraș-Severin drumurile modernizate nu se mai măsoară în kilometri, se măsoară în metri pătrați. Ne lăudăm că am reabilitat 20.000 mp de drumuri județene pe când în alte județe se construiesc zeci de kilometri. Secretarul județului refuză să semneze Hotărârea Consiliului Județean că e ilegală! Când a semnat-o anul trecut a fost legală?! Acum doi ani, când a semnat-o, a fost legală?! Domnul secretar face politică sau face administrație?! Spuneam de domnul Frunzăverde. Păi, în 2009, a dat bugetul la Fârliug mai mare ca la Reșița, Fârliugul a primit 14 miliarde, iar Reșița 12. Ezerișul avea trei programe pe fonduri europene și eu am primit 0 lei!”, a mai spus liberalul Ioan Rusu, primarul Ezerișului.