„Fantezii literare”, sub semnul lui Dragobete, la Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici”

Centrul de carte Banatica al Bibliotecii Județene Paul Iorgovici Caraș-Severin va fi, astăzi, 24 februarie, începând cu ora 12.00, gazda unei ample acțiuni literare, exercițiile de scriere creativă propuse de poetul reșițean Christian Bistriceanu, precum și lansarea proiectului: FANTEZII LITERARE urmând să reprezinte punctele forte ale evenimentului.

Elevii din clasa a IX-a filologie, de la Colegiul Național Mircea Eliade Reșița, coordonați de prof. Adela Schindler, se vor întâlni cu poetul reșițean Christian Bistriceanu care va citi din noul său volum de poezie și va propune tinerilor exerciții de scriere creativă. Cu acest prilej va fi lansat și proiectul național de scriere creativă FANTEZII LITERARE, inițiat de către Biblioteca Județeană Panait Istrati” Brăila, proiect în care Biblioteca Județeană Paul Iorgovici Caraș-Severin s-a implicat ca și partener, alături de alte nouă biblioteci județene din țară.

Referitor la scopul proiectului național, accentul cade asupra identificării, stimulării și valorificării potențialului imaginativ și creator al elevilor, prin realizarea unor texte literare originale, precum și publicarea unei antologii cuprinzând cele mai bune creații redactate pe parcursul proiectul.

Semne de carte cu versuri de dragoste ale poeților din Caraș-Severin vor fi distribuite și anul acesta, de catre liceenii de la Colegiul Național Mircea Eliade Reșița, de Dragobete, reșițenilor.