Atenție, Poliția Locală Reșița face filaj la tomberoane!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Colectarea selectivă e impusă cu forța în municipiul Reșița pentru că, de bunăvoie, cetățenii nu prea respectă regulile europene de gestionare a deșeurilor.

Odată cu înființarea societăți comerciale care selectează și colectează animute tipuri de deșeuri de pe raza municipiului, a crescut semnificativ cantitatea de gunoi reciclat. De două și chiar de trei ori pe săptămână, se ridică astfel cartonul și pet-urile din Reșița, dar cantitățile de reciclabil ar putea fi chiar mai mari dacă ar exista mai multă responabilitate din partea cetățenilor. „Prin campania Reșița Curată încercăm în următoarele săptămâni să mergem tot pe partea proactivă. După ce toată lumea a aflat de această campanie și de faptul că noi, reșițenii, vom colecta plasticul și cartonul și încercăm să îmbunătățim rata de colectare din reciclabile, vom recurge la amenzi. Polițiști locali împreună cu oameni din Primărie se vor duce la containerele de gunoi și dacă îl prind pe Ionescu sau pe Popescu că au aruncat la gunoiul normal pungi în care se află carton sau plastic îi amendăm”, a avertizat primarul Nelu Popa.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Sancțiuni financiare le vor fi acordate și celor care aruncă la voia întâmplării mobilier vechi, moloz și alte resturi din construcții. „Vom face o informare mult mai punctuală asupra acestor lucruri. Vom încerca să avem o colaborare mult mai bună cu cetățenii prin intermediul presei în primul rând”, a mai spus primarul Reșiței. 

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/