Primarul Românu, ținut ilegal în funcție de prefectul Gâfu?! Ungureanu sesizează DNA și DIICOT!

Acuzația e formulată de președintele interimar PSD Anina, Dorinel Ungureanu, care prezintă și motivele pentru care reprezentantul Guvernului în teritoriu ar refuza să aplice legea!

Într-o notificare trimisă pe adresa Prefecturii, Ungureanu îi aduce la cunoștință lui Crtistian Gâfu că, refuzul nejustificat de a emite ordinul de încetare de drept a mandatului de primar al Aninei al actualului edil Gheorghe Românu înseamnă încălcarea flagrantă a mai multor prevederi legale. Social-democratul îi atrage atenția prefectului, avocat de meserie, că textul de lege e cât se poate de clar: „data încetării de drept a mandatului este data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești.”.

„Este evident că ne aflăm într-o situație nelegală de tergiversare nejustificată a emiterii ordinului de încetare de drept al mandatului de primar a lui Gheorghe Românu. Agenția Națională de Integritate a transmis Instituției Prefectului Caraș-Severin încă din data de 31.03.2021 toate documentele necesare emiterii ordinului. Este și mai evident că actualul primar beneficiază de o protecție nelegală din partea prefectului în ceea ce privește demiterea acestuia, demitere confirmată de instanța supremă prin pronunțarea Deciziei nr. 1631/2021 din 17.03.2021.”, spune Dorinel Ungureanu.

leader board 728 x 90 px

Prefectul de Caraș-Severin a primit cu această ocazie și un ultimatum. Dacă până în 11 mai, ora 9.00, nu emite ordinul, va fi obligat să dea explicații la Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel Timișoara, cât și Direcției Naționale Anticorupție, respectiv DIICOT. Pe numele său va fi formulată o plângere penală pentru săvârşirea infracţiunilor de neglijență în serviciu și neexercitarea unei hotărâri judecătorești.

Tocmai despre respectarea prevederilor legale vorbește și prefectul Cristian Gâfu. Acesta explică încă o dată, poate înțelege și social-democratul de la Anina, că sunt anumite etape procedurale de parcurs înainte de emiterea ordinului de încetare a mandatului. „Am primit zilele trecute referatul secretarului UAT Anina, etapă prevăzută de lege, urmează să-l analizăm și să fie pusă în aplicare decizia ANI. Domnul Ungureanu e liber să facă orice demers dorește, eu nu fac altceva decât să respect procedurile legale.”, a precizat prefectul de Caraș-Severin pentru expressdebanat.ro.