Primarul Românu a interzis șmenurile și a luat un sfert din „muntele de aur”!

explo 1000x200

Anina a fost gata să-și vândă pe nimic și una din ultimele resurse, bogăție ținută ascunsă, pregătită parcă pentru băieții deștepți! Edilul-șef a stricat însă planul, iar orașul va beneficia de bani frumoși!

Destui oameni bogați și foarte bogați și-au făcut de cap și încă își mai fac într-un adevărat pol al sărăciei, așa cum este Anina ultimului deceniu. Au controlat și manevrat factorii de decizie așa cum au dorit, cu un singur scop, să-și crească și mai mult avuția. De ceva vreme socotelile nu le mai ies ca odinioară și asta pentru că primarului Gheorghe Românu nu-i prea plac șmenurile și combinațiile. A trecut peste toate nemulțumirile proprietarilor de magazine alimentare și în ciuda opoziției acestora a inclus Anina pe harta orașelor din România care au măcar un supermarket. Ceva elementar pentru societatea modernă a anului 2015. Lucrurile nu se opresc însă aici, pentru că într-un oraș ce pare atât de sărac sunt adevărați „munți de aur”, care le pot băga băieților isteți în buzunare milioane de euro.

Este și cazul unor sârbi, care au cumpărat în urmă cu câțiva ani cheresteaua și s-au pus pe exploatat. Cheresteaua a reprezentant însă, așa cum e convins primarul Românu, dar și toată lumea din oraș, doar un paravan în fața adevăratelor lor interese: cărbunele. Sârbii au știut pe cine și cum să ungă și au aflat că la intrarea în Anina e o adevărată comoară, care nu trebuie decât să fie scoasă la suprafața. Edilul-șef a mirosit repede afacerea și a tăiat o felie importantă din profit care să ajungă la bugetul orașului. „Când am venit la primărie, în 2012, au avut autorizație de exploatare pe ecologizare. Am anulat-o și am stat la negocieri pentru că ei exploatau cărbune și noi nu ne alegeam cu nimic. Sârbii din Belgrad care au cumpărat cheresteaua au tăiat-o și au găsit cărbune sub. Acum aștept licența de exploatare de la guvern. Exploatăm cu antrepriza noastră, a Consiliului Local. Sunt convins că știau ei de lucrul ăsta. Au făcut foraje, tot, dar eu le-am spus că nu le dau aviz de funcționare în mijlocul orașului, pentru că asta depinde de Consiliul Local și Primărie. Am luat 25 la sută din profit! Exploatarea o face antrepriza Consiliului Local. Făcând noi exploatarea avem certitudinea că nu ne lasă cu o groapă în mijlocul orașului. Al doilea motiv pentru care am vrut să exploatăm noi a fost pentru a avea controlul asupra a cât se vinde. Al treilea motiv e faptul că trebuie întărită și antrepriza. Compactarea se face odată cu exploatarea și terenul rămâne așa cum trebuie. Mai mult, după ce terminăm cu exploatarea, terenul rămâne comunității! Sunt 5,5 hectare acolo și pot să amplasez diferite construcții ușoare, un parc industrial, orice altceva”, a explicat Gheorghe Românu.

Bazin de înot și utilaje noi!

Provenind din mediul de afaceri, Românu a identificat imediat și alte avantaje ale afacerii cu firma din țara vecină. Mai întâi, în hala care adăpostea gaterele are în vedere amenajarea unui bazin de înot. „Se pretează, are cupolă, nu trebuie mulți bani”, a explicat edilul. Poate și mai important este că în urma exploatării se produce plusvaloare, TVA. „Putem cumpăra utilaje. Prin utilajele pe care le luăm deducem TVA. Practic, câștigăm utilajele fără bani!”, a mai spus primarul Românu.

Comments

 1. ANITULESEI IOAN says:

  Ne putem mandrii cu primarul nostru cu adevarat este gospodar!Este meritul lui ,trebuie ajutat mai mult de catre cetatenii or ANINA si bine inteles trebuie votat in continuare !

 2. Hirschvogel Alexander says:

  Domnul primar reprezintă interesele orașului Anina. Și este primul!

 3. Alin says:

  TVA-ul e 24%…..

 4. Miki says:

  Bun articol….titlu de ,,mare gazetar,,! 🙂
  Daca facem o analiza pe text, lasand greselile gramaticale deoparte, descoperim adevaratele simturi olfactive ale primarului Romanu(citez:,,edilul sef a mirosit repede afacerea,,)si totodata de ,,chirurg,, priceput….,,,a taiat o felie importanta din profit,,, de parca un primar isi poate permite sa ,,taie,, din profitul unei firme dupa bunul lui plac. Daca la inceputul articolului ni se spune ca afacerea ,,era doar un paravan in fata adevaratelor interese,, …deci dubioasa sa intelegem, mai catre final d-nul primar ,,identifica imediat si alte avantaje,,ale aceleiasi afaceri, intelege fiecare ce vrea. In sfarsit, nu pun la indoiala bunele intentii ale primarului Romanu, ramane de vazut daca se va vinde acest carbune, cui si la ce pret!!!…si cum se va ,,teleporta,, din Anina spre destinatie.Pana atunci sa auzim numai de bine!
  P.S : D-le Dani Stanciu lasa-te de gazetarie, cu astfel de articole ,,omagiale,,te faci de cacao! Parca ai scrie la Scanteia Tineretului!!!