Primarul PSD al Oraviţei, „agentul de campanie” al liberalului Ion Chisăliţă: „Poate peste trei ani se gândeşte să candideze pentru Primăria de la malul Dunării”

banner publicitar

După ce a câștigat încrederea locuitorilor din Oravița pentru un nou mandat, primarul social-democrat, Dumitru Ursu, dă dovadă de inconsecvenţă, cochetând cu liberalii la nivel județean și, mai nou, la nivel local, susținându-l pe Ion Chisăliță, candidat la Primăria Moldova Nouă. Mai mult decât atât, edilul PSD, în loc să-și valorifice mandatul de Stânga acordat de electorat, prin participarea la ședințele de Consiliu Local, acesta se află în campanie electorală susținând în mod vădit tabăra liberală, de data acesta pozând în rolul unui alegător din Moldova Nouă cu acte în regulă.

O situație inedită în politica locală este reprezentată de atitudinea primarului din orașul de pe Valea Carașului, cel care nu contenește să-și exprime public afinitatea făță de partidul condus de Marcel Vela, contrar așteptărilor cetățenilor care l-au votat pentru a treia oară din postura de reprezentant al Stângii. Atitudinea primarului, cunoscută organizației PSD Caraș-Severin încă de la alegerile parlamentare, atunci când alesul social-democrat făcea campanie pentru tabăra liberală, nu a fost sancționată dur, însă reacțiile vehemente încep să apară. Astfel, iată cum comentează conducerea județeană PSD prin vocea lui Silviu Hurduzeu situația neobișnuită de la Oravița:

„L-ați văzut pe Dumitru Ursu atunci când, în campania parlamentarelor, se ocupa de imaginea PNL-ului la Oravița, iar liberalii au pierdut alegerile. Probabil că asta urmărește și de data aceasta. Pentru noi e de departe cel mai bun agent electoral pentru PNL, dar rezultatele sunt bune pentru PSD atunci când Ursu susține tabăra adversă. Legat de susţinerea lui Ion Chisăliță la Moldova Nouă, e drept că primarul Oraviței nu are buletin în orașul de la Dunăre, dar poate se gândește la o astfel de variantă ținând cont de faptul că, la Oravița, nu va mai avea nicio șansă să ajungă primar. Am văzut câtă dragoste există între acesta și viceprimarul liberal, încât nici eu nu știu cum să cataloghez acest lucru, nici nu știu la ce partid să-l încadrez. Cu toate acestea, sunt convins că șeful administrației publice locale de pe Valea Carașului nu va fi candidatul PNL peste trei ani la alegerile locale și, cu siguranță, nu va fi nici opțiunea Partidului Social Democrat. Prin urmare, poate se gândește să candideze la Moldova Nouă. Acum, lăsând la o parte aspectul amuzant, cred că ține totuși de caracterul fiecăruia. Dumitru Ursu a câștigat alegerile la Oravița în calitate de candidat PSD, cu toate supărările pe care le are sau nu le are, însă consider că are o datorie față de acest partid, dar fiecare cu propria-i conștiință”.

S-a umplut paharul, dar nu e rost de „adio” 

În ciuda faptului că nu mai este niciun secret în ceea ce privește ruptura produsă între edilul-șef din Oravița și organizația județeană PSD, cum de altfel nici afinitatea social-democratului față de Partidul Național Liberal numai este învăluită în mister, totuși deputatul Silviu Hurduzeu a dat de înțeles că excluderea edilului răzvrătit va avea loc în momentul în care formațiunea de pe listele căreia a câștigat un nou mandat va considera că este oportun:

„Vă dați seama că în acest moment nu mai există o cale de dialog între noi și nu văd cum am putea avea un dialog ținând cont de toate aceste acțiuni. E clar că paharul s-a umplut de mult. Știu că dumnealui își dorește foarte mult să fie liber de sarcini și noi în continuare nu-l vom exclude din partid. O să-l excludem dacă își dorește atât de mult acest lucru atunci când considerăm noi că este oportun. Până atunci, Dumitru Ursu nu are decât să se facă în continuare de râs și să fie un primar ales de pe listele PSD. Nu o să aibă curajul să-și dea demisia, întrucât astfel își pierde mandatul. Nu o să-l vedeți atât de curajos încât să-și dea demisia din PSD. Dumitru Ursu este într-o situație pe care i-ar fi greu să o explice: candidat și ales de pe listele unui partid, dar care face campanie altui partid, sigur, cu rezultate extraordinar de bune și aici mă refer la alegerile parlamentare, atunci când, la Oravița, PSD a câștigat alegerile cu Dumitru Ursu – agent electoral pentru PNL” .