Cărășenii au ajuns bătaie de joc în „România normală” a liberalilor Iohannis, Cîțu sau Gâfu!

banner publicitar

Senatorul PSD, Ion Mocioalcă, dă de pământ cu cei care efectiv își bat joc astăzi de cetățenii județului Caraș-Severin, cărora nu le-au adus suficiente doze de vaccin, nu le-au deschis centre de vaccinare și pe care îi obligă să alerge disperați, sute de kilometri, doar, doar se vor imuniza în fața ucigașului COVID-19.

Reșița, reședința județului Caraș-Severin, e din nou ultimul oraș din România. Și, tot din nou, ultima grijă a celor de la putere. Niciun argument nu stă în picioare astăzi, când nici măcar un amărât de centru de vaccinare nu e deschis în urbea de pe Bârzava. Astăzi, când, teoretic, persoanele în vârstă sau cele care se știu suferind de boli grave au posibilitatea să se vaccineze anti COVID-19. Doar teoretic, pentru că marea campanie de vaccinare a Guvernului Cîțu se dovedește a fi doar o bătaie de joc, o umilință la adresa celor care au trudit din greu zeci de ani cotizând la un sistem public de sănătate la care acum, la nevoie, nu au acces.

Ion Mocioalcă este primul dintre parlamentarii de Caraș-Severin care semnalează public această situație revoltătoare. „Sunt oameni în vârstă pe care îi trimite această guvernare, acest ministru Voiculescu, de la Reșița la Oravița, la Moldova Nouă sau mai știu eu unde. Pe premierul Cîțu înțeleg că nu-l interesează, dar prefectul Gâfu nu are nimic de spus?! El nu se întreabă, cu ce merg acești oameni peste o sută de kilometri? Sunt oameni în vârstă, unii cu probleme de sănătate, nu au mașină, dar nici mijloace de transport în comun nu există. Oamenii de la Șopotu Nou, de la Bucova, cu ce să meargă, domnilor Cîțu, Voiculescu sau Gâfu, la centrele de vaccinare?! Cu taxi?! Cu ce?! E o bătaie de joc, e o umilință, e altceva decât România normală cu care i-ați păcălit pe români. Dar Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean o fi coborât de pe munte?! Poate că măcar acum ar trebui să lase deoparte propriile afaceri și să se ocupe de soarta cărășenilor. Îi somez public pe toți cei responsabili de campania de vaccinare în județul Caraș-Severin să se apuce urgent de treabă, să nu se mai joace cu viețile oamenilor!”, a comentat senatorul social-democrat.