Primarul Popa, despre noile parcări cu plată din Reșița: „Trebuie să contribuim cu toții la modernizarea acestui oraș”

De câteva zile, în mai toate parcările publice din Reșița au apărut plăcuțe care anunță faptul că șoferii care doresc să folosească un loc trebuie să plătească o taxă. Veștile sunt deja îmbucurătoare, consideră primarul Ioan Popa, fiind vorba despre încasări de circa 12.000 de lei pe zi. Iar veștile bune nu se opresc aici.

De la mijlocul lunii martie, 1.000 de locuri de parcare din Reșița au revenit la sistemul cu plată. Iar rezultatul este deja unul îmbucurător, spune primarul Ioan Popa. Deși nu s-a trecut la aplicarea de amenzi pentru cei care nu respectă noile reguli, încasările la bugetul local sunt deja remarcabile. „Vești îmbucurătoare vin din taxele de parcare. Am demarat acum o săptămână și fără să aplicăm coerciții de niciun fel suntem într-o cadență de circa 10.000-12.000 de lei pe zi. Sunt vești îmbucurătoare pentru că aceste sume vor genera resursa financiară cu care vom face parcaje în următorii 2-3 ani în oraș. Începând cu luna aprilie ne-am propus să mergem și pe metode coercitive și acolo unde nu se înțelege că trebuie să contribuim cu toții la modernizarea acestui oraș, trebuie să aplicăm legea.”, a declarat primarul Reșiței.

CITEȘTE ȘI: Atenție, șoferi! La Reșița revin parcările cu plată! În ce zone vor fi impuse taxe?

leader board 728 x 90 px

Dacă în 30 martie s-au făcut deja primii pași pentru modernizarea parcării din spatele complexului Victoria, edilul-șef susține că alte două zone vor intra curând în reabilitare, fiind unele dintre cele mai distruse din oraș. „Celelalte două parcări pe care le avem cuprinse în buget sunt parcarea de vizavi de universitate și parcarea de la Judecătorie. Sunt cele mai deteriorate parcări în care nu s-a intervenit în ultimii 50 de ani deloc”.

CITEȘTE ȘI: Accesul interzis! Încep lucrările în spatele complexului Victoria din Reșița

Simultan, administrația locală are în vedere eliberarea străzii Făgărașului, acolo unde se va muta mare parte a traficului rutier de pe Bulevardul Republicii odată cu începerea lucrărilor pentru tramvai. „Vom reloca parcările de pe calea Făgărașului, de la bazinul de înot până la Renk, astfel încât să ne pregătim pentru eliberarea și preluarea traficului în dublu sens pe calea Făgărașului până când vom finaliza tronsonul de tramvai Ada-Kaufland.”, a completat Ioan Popa.