Atenție, șoferi! La Reșița revin parcările cu plată! În ce zone vor fi impuse taxe?

Șoferii care circulă prin Reșița și apelează la un loc de parcare trebuie să fie atenți dacă există prin preajmă un semn care arată că în zonă este necesară achitarea unei taxe. Din 15 martie, la Reșița vor fi 1.000 de astfel de locuri de parcare cu plată. Care sunt costurile și la cât se ridică amenda?

Primăria Reșița anunță că, începând din 15 martie, 1.000 de locuri de parcare din oraș vor fi cu plată. Asta înseamnă că șoferii trebuie să plătească o taxă în funcție de timpul de staționare sau pot achita un abonament care să fie valabil o lună, 3 luni, 6 luni sau un an.

Plata parcărilor poate fi făcută prin SMS sau prin aplicația MOBILĂ TPARK.

PLATA PRIN SMS

Șoferii vor trimite un SMS la numărul scurt 7420 în care se menționează codul aferent duratei de parcare și numărul de înmatriculare al mașinii:

  • 150 NRMAȘINĂ (ex: 150CS01ABC) pentru 1 ORĂ de parcare mașină, cost: 0.71€
  • 151 NRMAȘINĂ (ex: 151CS01ABC) pentru 1 ZI de parcare mașină, cost: 2.86€
  • 152 NRMAȘINĂ (ex: 151CS01ABC) pentru 1 ZI de parcare – pentru o mașină cu greutatea mai mare decât 3.5T, cost: 3.39€

O zi nu înseamnă 24 de ore! Parcarea pentru o zi dă dreptul utilizatorului să parcheze doar în intervalul orar de funcționare al parcării respective.

Lipsa SMS-ului de răspuns indică faptul că plata parcării nu a fost înregistrată. Două sau mai multe SMS-uri consecutive însumează timpul de parcare.

Sistemul TPARK® de plată a parcării cu telefonul mobil este disponibil pentru utilizatorii rețelelor de telefonie DIGI, Orange, Telekom și Vodafone. SMS-ul este taxat suplimentar în rețelele Orange și Telekom cu 0,05€+TVA.

PLATĂ PRIN APLICAȚIA MOBILĂ TPARK PENTRU ANDROID, IOS ȘI WINDOWS PHONE

Prin intermediul aplicației se poate opera plata parcării prin SMS, fără a mai memora numerele scurte sau codurile aferente duratelor de parcare. Șoferii care doresc o perioadă mai lungă au disponibile abonamente cu valabilitate de o lună, 3 luni, 6 luni sau un an. Acestea se pot plăti prin aplicația TPARK sau la casieria de la blocul 800, str. Petru Maior, nr. 2.

COST ABONAMENT:

1000x100 casa brutarului

– 50 lei/lună/59,50 lei cu TVA
– 140 lei/3 luni/166,60 lei cu TVA
– 280 lei/6 luni/333,20 lei cu TVA
– 490 lei/an/583,10 lei cu TVA

– abonamente de parcare pentru riverani/locatari – 50 lei/an/59,5 lei cu TVA

*La aceste tarife se va adăuga și comisionul integratorului de serviciu/plăți.

Plata pentru abonamente se poate face din aplicația TPARK (plata cu cardul bancar) sau la casierie – blocul 800.

Abonamentul de parcare pentru riverani/locatari se eliberează persoanelor fizice care dețin un abonament de domiciliu valabil în interiorul unei parcări cu taxă și asigură dreptul de staționare doar pentru zona corespunzătoare adresei de domiciliu.

Neplata parcării se sancționează cu amendă în cuantum de 150 de lei, plătibilă la jumătate în 15 zile și poate fi achitată la casieria de la blocul 800 sau direct din aplicația TPARK.

Orarul parcărilor publice cu plată din municipiul Reșița este de luni până sâmbătă, între orele 7.30-20.00. Excepție de la acest orar o face parcarea verde din centrul orașului (în spate la Consiliul Județean). În această parcare, orarul este de la 7.30 la ora 15.00. După acest interval orar, intră în vigoare orarul pentru parcările de domiciliu unde se va parca doar pe baza abonamentului de parcare de domiciliu anual.

Mai multe informații despre modul de organizare şi funcţionare a sistemului de parcare cu plată pentru staţionarea autovehiculelor în parcările amenajate în acest scop, precum și modalitățile de plată în municipiul Reșița se regăsesc pe site-ul Primăriei Reșița, în secțiunea „Parcări cu Plată”.

CONTACT: Direcția pentru Administrarea Domeniului Public și Privat, adresa: str. Petru Maior nr. 2, Cam. 3310 – SERVICIUL PARCĂRI, Tel/Fax: 0255.220546, e-mail: patrimoniu@primăriaresita.ro.