Nu este păcăleală de 1 Aprilie! Șeful secției ATI din Spitalul Județean de Urgență Reșița este de astăzi un medic militar

Începând de astăzi, secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Reșița are conducere militară. Asta după ce niciun medic din unitatea sanitară nu a vrut să preia comanda.

Situație inedită la Spitalul Județean de Urgență Reșița, unde, spre surpriza tuturor, un medic militar, Simina Dumitrache, de la Spitalul Militar Brașov, va conduce secția ATI a celui mai mare spital din județ. Împreună cu medicul militar, la Reșița a fost detașată și o asistentă militară, Raluca Floricel, și ea specialistă în ATI. Potrivit spuselor managerului Alina Stancovici, la o astfel de situație s-a ajuns în urma refuzului medicilor Spitalului de a coordona această secție, după ce vechea conducere a demisionat și a revenit în mai multe rânduri asupra deciziei luate.

„Nimeni nu a dorit să preia funcția de șef de secție pe ATI. Am schimbat și asistenta-șefă de pe ATI și, în paralel, am făcut demersuri la Ministerul Apărării Naționale, solicitând, prin detașare, un medic militar care să coordoneze această secție. Am primit acordul Ministerului Apărării și astăzi cele două cadre medicale militare s-au prezentat la spital. Am ales această soluție pentru că am nevoie de reorganizarea secției la modul riguros și vreau să deschid extensia ATI. Acolo s-a făcut vaccinarea personalului medical din spital, iar acum aceasta a fost dezinfectată și este pregătită să preia pacienții în stare gravă. Totul este pregătit încă din toamna anului trecut”, ne-a mărturisit Alina Stancovici.

Mișcarea de la Spitalul Județean de Urgență Reșița l-a luat prin surprindere până și pe președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca. Ieri acesta ne mărturisea că nu știe despre o astfel de posibilitate. Astăzi, Dunca ne-a mărturisit cu amărăciune: „Ați avut dreptate. E păcat că nu am știut, că am fost anunțat în ultimul moment.”