Primarul Popa a generat un scandal uriaș! „Ipocriților, mâncătorilor de cacao, Pătru și Petrea nu au nevoie de «banii voștri publici»”!

Edilul-șef al Reșiței a reușit să-și pună toată lumea în cap după ce s-a apucat să împartă cluburilor CSM Școlar și HC Adrian Petrea, la nivel declarativ cel puțin, banii orașului!

Nelu Popa  a jucat riscant cu Cătălin Rufă, a tăiat orice finanțare către Metalul și a anunțat că va sprijini noua echipă de fotbal a orașului, CSM Școlar. Mai mult, a declarat că va susține din bugetul public și echipa de handbal de primă ligă HC Adrian Petrea. Toate acestea, fără să fi făcut prea multe verificări și calcule, fără să consulte legislația și fără a discuta în prealabil cu colegii consilieri, cu aparatul propriu, și fără să cunoască opinia iubitorilor de sport și a reșițenilor, în general.

Mai întâi, primarul Reșiței i-a asigurat pe Cristi Pătru și Adrian Petrea de implicarea municipalității la echipa de handbal. Au fost în acest sens două tentative de a introduce pe ordinea de zi în Consiliul Local o propunere de finanțare a clubului, numai că, de fiecare dată, proiectul de hotărâre a fost retras înainte de a fi dezbătut în plen. Nici măcar consilierii locali liberali nu au fost de acord cu forma de implicare propusă de primar, cu atât mai puțin cei din opoziție, astfel că Popa a preferat retragerea proiectului. Adrian Petrea anunța nu cu mult timp în urmă că existența echipei e în pericol, că există probleme financiare, iar Cristi Pătru se arăta dispus să cedeze echipa oricui o dorește și are putere financiară mai mare decât el. Acum, când promisiunile lui Nelu Popa riscă să fie doar vorbe goale, clubul care poartă numele fostului internațional român a reacționat extrem de dur: „Ipocriților! (…) Pătru și Petrea nu au nevoie de “«banii voștri publici» pentru supraviețuire, Pătru și Petrea v-au întrebat doar dacă sunteți pregătiți și vă doriți să mergem la nivelul următor, cupe europene. Nu drumuri europene, nu fonduri europene că pe astea «le-ați terminat de mult», cupe europene! Acesta este un mesaj agresiv, adresat tuturor mâncătorilor de cacao, care consideră că handbalul aduce profit din vânzarea de bilete! Aveți mare dreptate, Reșița are multe alte priorități! «Lăsați-ne să ne pregătim de liga campionilor» și nu confundați lehamitea cu aroganța. Pe inimoșii noștri susținători îi asigurăm că în ciuda «problemelor noastre financiare», mergem pe jos la Vaslui după 3 puncte!”

Nelu Popa e contestat totodată și de suporterii echipei de fotbal din Valea Domanului, care consideră că, prin reducerea bugetului, primarul Reșiței a condamnat echipa să se zbată în mediocritate. „Primarul ne taie din finanțare, lumea așteaptă rezultate, performanță. Cum putem promova când bugetul ne este ciuntit? Primarul taie de la fotbal și dă la handbal! La Metalul a oprit finanțarea luna trecută complet! Bravo! Pe motiv că nu avem majoritatea, avem 49 la sută! Acum finanțăm handbalul, unde orașul nu are nicio acțiune? Faptul că Primăria nu are bani îl înțeleg. Putem tăia la sânge bugetul clubului pentru a acoperi alte cheltuieli importante pentru oraș, dar o tăiere de la fotbal pentru a acoperi nevoile unei alte echipe private nu cred că este OK”, a comentat Marcel Gușcă, liderul galeriei, deciziile primarului Popa.

Adevărul este că Adrian Petrea și Cristian Pătru au făcut lucruri fantastice pentru Reșița. Cu certitudine, au nevoie urgentă de sprijin financiar, sprijin pe care îl merită.  La fel de sigur e că relaționarea dintre club și administrația publică locală nu a fost chiar cea mai inspirată, dar lucrurile sunt rezolvabile. Cu respectarea legii, spre câștigul tuturor, în special al Reșiței și al reșițenilor! La punct s-ar putea pune lucrurile și în Valea Domanului, tot cu sprijinul Primăriei. Problema este că de la șefia administrației continuă să se arunce cu fumigene, iar scandalul se ține scai de sportul reșițean.